07:28:39 24.05.2024
Stiri

Discursul lui Biden, în care a fost menționată R. Moldova, a refăcut TANDEMUL Dodon – Chicu: „Biden s-a grăbit să laude și să considere succes o altă istorie, sub șefia Maiei Sandu, o istorie care deja se transformă într-un coșmar”

Actualitate 22.09.2021 11:09 Vizualizări7710 Autor: Ziarul National
Discursul lui Biden, în care a fost menționată R. Moldova, a refăcut TANDEMUL Dodon – Chicu: „Biden s-a grăbit să laude și să considere succes o altă istorie, sub șefia Maiei Sandu, o istorie care deja se transformă într-un coșmar”


Fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon și ex-premierul Ion Chicu consideră că președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a grăbit atunci când a decis să laude, de la tribuna principală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), autoritățile R. Moldova, în frunte cu președinta Maia Sandu.

„În 2011, Joe Biden, vicepreședinte SUA, în vizită la Chișinău pentru a susține guvernarea proeuropeană… A urmat furtul miliardului, privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului Chișinău. În 2021, Joe Biden, președinte SUA, laudă de la tribuna ONU Guvernul proeuropean de la Chișinău… Ce va urma? În 2011, în timpul vizitei sale în R. Moldova, Joe Biden a transmis cam aceleași mesaje despre democrația moldovenească pe care le-a transmis recent, de la tribuna ONU, ca președinte al SUA. Și atunci, și acum ni s-a transmis mesajul că Moldova este o istorie de succes, că moldovenii trebuie să fie mândri de realizările democrației, că reformele trebuie continuate, iar economia construită etc., etc. Frumoase cuvinte, dar care nu au corespuns deloc și nu corespund realității din țară”, a menționat Dodon într-o postare pe Telegram.

Citește și: Președintele SUA, Joe Biden, a pomenit de R. Moldova în DISCURSUL său de la tribuna principală a ONU: „Lumea democratică trăiește în moldovenii mândri, care au reuşit o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei”

Acesta susține că partenerii externi nu ar fi învățat nimic după „istoria de succes” din 2011.

„Repetă cam aceleași mesaje, fără a le adapta la realitățile din Moldova, fără a ține cont de eroarea lor în aprecierea politicii autohtone. Domnul Biden s-a grăbit să laude și să considere succes o altă istorie, sub șefia Maiei Sandu, o istorie care deja începe să se transforme pentru moldoveni nu în motiv de mândrie, ci în coșmar economic, social și administrativ. La ce să ne așteptăm de această dată? La abuzuri asupra justiției, la poliție politică, la alte scheme și furturi și la sărăcirea populației prin tarife și prețuri majorate? Acestea deja au început, iar moldovenii nu sunt deloc mândri cu asta, ei sunt din nou dezamăgiți, ca și după 2011”, a adăugat Dodon.

Și fostul premier promovat în funcție de către același Igor Dodon, Ion Chicu, a avut un mesaj similar.

„Azi la ONU despre noi - „democrație și moldoveni mândri”. Plăcut, pe bune. Dar dacă „mândria americanilor” va continua să guverneze aici cum a început... la următoarea Asamblee vom lipsi din speech-urile selecte (ca afganezii). Trist, pe bune”, a comentat Ion Chicu discursul lui Biden, în care a fost pomenită R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md