12:00:32 27.10.2021
Stiri

VIDEO // Ex-premierul Ion Chicu vrea să INSTITUIE prin lege „pensia a 13-a”: „Persoanele care au pensia sub minimumul de existență trebuie să beneficieze de suport bănesc anual, garantat prin lege și nu oferit cadou electoral”

Actualitate 16.06.2021 13:59 Vizualizări1733 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ex-premierul Ion Chicu vrea să INSTITUIE prin lege „pensia a 13-a”: „Persoanele care au pensia sub minimumul de existență trebuie să beneficieze de suport bănesc anual, garantat prin lege și nu oferit cadou electoral”


Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) susține că va promova în viitorul Parlament proiectul de lege pentru instituirea „pensiei a 13-a”. Beneficiarii acestei pensii vor fi persoanele cu pensia mai mică de minimumul de existență. Inițiativa a fost expusă de liderul PDCM, Ion Chicu, în cadrul întâlnirii electorale cu angajații SA „Apă Canal Chișinău”.

Ion Chicu a declarat că pensia a 13-a poate fi instituită deja din 2022 pentru a oferi acest suport, garantat prin lege, pensionarilor cu venituri mici.

„Foarte des vin politicienii și zic - la inițiativa mea, de Paște, vă dau 500 de lei sau de Crăciun vă dau 700 de lei. E clar că nu se dau acești bani din buzunarul celui care promite, dar se plătesc din impozite. Pentru pensionarii care primesc mai puțin de minimumul de existență, dar aceștia sunt 640 de mii de oameni, noi includem în programul nostru așa-numita „pensia a 13-a”. Astfel, pensionarii vor beneficia stabil, conform legii, de acest suport bănesc și nu prin cadouri electorale”, a explicat Ion Chicu inițiativa PDCM.

Fostul premier a adăugat că PDCM pledează pentru revenirea la pensionarea diferențiată a femeilor și bărbaților, cu reducerea vârstei pentru femei. De asemenea, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei susține va promova un proiect de lege care va permite femeilor să-și majoreze baza de calcul a pensiei după vârsta de 57 de ani, dacă vor continua să lucreze.

/

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

SeVeN 17.06.2021 19:56

Propunerea lui Ion Chicu despre "pensia a 13-a" e chiar judicioasă şi la locul ei, ţinând cont de situaţia financiară jalnică a unui număr imens de pensionari. Principalul, e că va fi în beneficiul real al celor cu pensii practic mizerabile. Pe de altă parte, dl Chicu are perfectă dreptate - astfel li s-ar lua, scuzaţi de expresie, „ ţâţa” populistă de la gurile unor scârboşi demagogi, ipocriţi, îngâmfaţi, dar şi vădit limitaţi intelectual şi moral dodonişti, sau alţii de soiul acestui speciment, dintre cei bătuţi cu secera şi ciocanul în frunte, care, apropo, prin pomenele electorale de la caz la caz tind să-şi preamărească meritele personale pe seama bugetului statului...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md