07:07:31 24.05.2024
Stiri

Ex-premierul Chicu, al doilea POLITICIAN, după Dodon, care o trimite pe Maia Sandu la PUTIN: „Ne confruntăm cu un șir de provocări, care pot genera o CATASTROFĂ umanitară și social-economică”

Actualitate 17.09.2021 10:44 Vizualizări6219 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Chicu, al doilea POLITICIAN, după Dodon, care o trimite pe Maia Sandu la PUTIN: „Ne confruntăm cu un șir de provocări, care pot genera o CATASTROFĂ umanitară și social-economică” primul.md


Fostul premier Ion Chicu este convins că președintele Maia Sandu ar trebui să fie implicată în soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă R. Moldova, iar una dintre acestea este aprovizionare cu gaze naturale a republicii în pragul iernii. Chicu a oferit exemplul Ungariei, care a reușit să negocieze cu Rusia un nou contract de livrare a gazelor pentru o perioadă de 15 ani, la un preț preferențial.

„Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei solicită președintelui R. Moldova, Maia Sandu, tot ea și deținătorul de facto al puterii legislative și executive în republică, să abordeze cu mare responsabilitate funcția și rolul pe care le are la acest moment. Actualmente, R. Moldova se confruntă cu un șir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară și social-economică pe parcursul următoarelor luni. Guvernare absolut incompetentă, șef de stat preocupat exclusiv de rating politic și imagine personală, pandemie și creștere fulminantă a prețurilor și tarifelor - toate sunt premise aleunei crize extrem de grave pentru oameni și republică”, a scris Chicu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Dodon consideră că Lukașenko este un EXEMPLU demn de urmat pentru Maia Sandu. Socialistul o trimite pe șefa statului la PUTIN: „Ea nu este Timofti, care nu avea împuterniciri și nici DORINȚĂ de a influența unele procese”

Potrivit fostului premier, Maia Sandu ar da dovadă de o „atitudine iresponsabilă” atunci când afirmă că nu Președinția trebuie să poarte negocieri cu „Gazprom”.

Citește și: Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu: Să plece Maia Sandu la Moscova pentru a încerca să obțină de la „Gazprom” o reducere a prețului la gazele naturale sau să stea acasă, lăsând problemele aprovizionării pe seama Guvernului și a companiei „Moldovagaz”?

„Autoexcluderea doamnei Sandu și guvernării sale de la soluționarea celor mai stringente probleme denotă o atitudine iresponsabilă față de funcțiile bine plătite din impozitele oamenilor. Această ignorare a atribuțiilor de serviciu din partea conducerii țării este și mai condamnabilă în condițiile în care numărul de miniștri și vicepremieri a crescut cu șase unități, a secretarilor de stat - cu opt unități, iar numărul de angajați în ministere - cu circa 70 de unități. Efortul financiar suplimentar al societății pentru întreținerea mătușelor și verișoarelor doamnei Sandu merită o altfel de atitudine din partea domniei sale”, a mai scris Chicu.

Anterior, și fostul președinte Igor Dodon s-a dat drept „exemplu” în ceea ce privește negocierile cu Vladimir Putin în privința livrării gazelor. Acesta a îndemnat-o pe Maia Sandu să meargă la Kremlin să se înțeleagă cu Putin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md