01:10:00 25.10.2021
Stiri

Ex-premierul Chicu, al doilea POLITICIAN, după Dodon, care o trimite pe Maia Sandu la PUTIN: „Ne confruntăm cu un șir de provocări, care pot genera o CATASTROFĂ umanitară și social-economică”

Actualitate 17.09.2021 10:44 Vizualizări5385 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Chicu, al doilea POLITICIAN, după Dodon, care o trimite pe Maia Sandu la PUTIN: „Ne confruntăm cu un șir de provocări, care pot genera o CATASTROFĂ umanitară și social-economică” primul.md


Fostul premier Ion Chicu este convins că președintele Maia Sandu ar trebui să fie implicată în soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă R. Moldova, iar una dintre acestea este aprovizionare cu gaze naturale a republicii în pragul iernii. Chicu a oferit exemplul Ungariei, care a reușit să negocieze cu Rusia un nou contract de livrare a gazelor pentru o perioadă de 15 ani, la un preț preferențial.

„Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei solicită președintelui R. Moldova, Maia Sandu, tot ea și deținătorul de facto al puterii legislative și executive în republică, să abordeze cu mare responsabilitate funcția și rolul pe care le are la acest moment. Actualmente, R. Moldova se confruntă cu un șir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară și social-economică pe parcursul următoarelor luni. Guvernare absolut incompetentă, șef de stat preocupat exclusiv de rating politic și imagine personală, pandemie și creștere fulminantă a prețurilor și tarifelor - toate sunt premise aleunei crize extrem de grave pentru oameni și republică”, a scris Chicu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Dodon consideră că Lukașenko este un EXEMPLU demn de urmat pentru Maia Sandu. Socialistul o trimite pe șefa statului la PUTIN: „Ea nu este Timofti, care nu avea împuterniciri și nici DORINȚĂ de a influența unele procese”

Potrivit fostului premier, Maia Sandu ar da dovadă de o „atitudine iresponsabilă” atunci când afirmă că nu Președinția trebuie să poarte negocieri cu „Gazprom”.

Citește și: Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu: Să plece Maia Sandu la Moscova pentru a încerca să obțină de la „Gazprom” o reducere a prețului la gazele naturale sau să stea acasă, lăsând problemele aprovizionării pe seama Guvernului și a companiei „Moldovagaz”?

„Autoexcluderea doamnei Sandu și guvernării sale de la soluționarea celor mai stringente probleme denotă o atitudine iresponsabilă față de funcțiile bine plătite din impozitele oamenilor. Această ignorare a atribuțiilor de serviciu din partea conducerii țării este și mai condamnabilă în condițiile în care numărul de miniștri și vicepremieri a crescut cu șase unități, a secretarilor de stat - cu opt unități, iar numărul de angajați în ministere - cu circa 70 de unități. Efortul financiar suplimentar al societății pentru întreținerea mătușelor și verișoarelor doamnei Sandu merită o altfel de atitudine din partea domniei sale”, a mai scris Chicu.

Anterior, și fostul președinte Igor Dodon s-a dat drept „exemplu” în ceea ce privește negocierile cu Vladimir Putin în privința livrării gazelor. Acesta a îndemnat-o pe Maia Sandu să meargă la Kremlin să se înțeleagă cu Putin.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 17.09.2021 10:55

Acest fost ”premier” a demonstrat tot ce a putut atunci când ”Dumnezeu i-a pus mâna pe cap” iar el a respins-o prin autodemisie în cel mai dramatic moment. Ideal ar fi să se ocupe cu ceva folositor în primul rând pentru el, și pentru angajații firmei lui. La nivel de stat trebuie de reținut că a fost mai mult un element nociv și un instrument fidel de executare a ”poruncilor” șăfului. E suficient de ținut minte schema cu împrumutul rusesc prin care ne împovăra cu 8 mlrd euro pentru gaze rusești și plus dobânzile și penalitățile aferente. RM a scăpat ca prin urechile acului de această schemă datorită Curții Constituționale.

Miticu Mitica 18.09.2021 14:21

Dupa vizitele la Putin, acei oleaca manageri ce au pus sovietul pe butuci , au "uitat" de atatea decenii sa diversifice aprovizionarea din Romania. Sclavii Moscovei preferau sa stea in genunchi la Putin si sa iasa cu Batista in mana decat sa mearga ça adevarati presupusi manageri sa négocieze diversificarea aprovizionarii. Mizeriile comunisto - socialisto - sovietice racnesc din tomberonul gunoiului istoriei. Ei erau alaturi de Coreea de Nord , ultimele racle , conservate in formol. Chicu este acea mizerie Care a cerut si primit ce avea nevoie sub pod.

CATASTROFA 19.09.2021 15:07

Nimeni nu vedea prin anii 90,cum o catastrofa sovietica pleca,instaurind in loc aceeasi catastrofa ''metomorfizata''in democratie simulata:electricitate pe ore intrerupta,prêt pe gaz care crestea periodic,pe cind putera de a cumpara a cetateanului diminia...NIMIC nu s-a facut stratégie in domenii stringente...Si de odata...un geniu apare,Chicu cu idei magice.

V. Cerbu 22.09.2021 22:35

Când îl asculți pe acest GENIU de pe toloaca de la Pârjolteni, ți se face milă că moldovenii au avut un așa prost în funcția de prim-ministru. Doamne, iartă-l pe acest individ tulbure la minte, pentru că nu știe ce face. Dar i-ai graiul să nu mai dea de rușine națiunea și Țara.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md