07:48:47 24.05.2024
Stiri

O nouă VERSIUNE privind instituirea „stării de urgență” pentru 60 de zile. „Starea de urgență a fost introdusă din DOUĂ motive: amânarea alegerilor și…”

Actualitate 01.04.2021 12:59 Vizualizări3543 Autor: Ziarul National
O nouă VERSIUNE privind instituirea „stării de urgență” pentru 60 de zile. „Starea de urgență a fost introdusă din DOUĂ motive: amânarea alegerilor și…”


Activistul civic Ștefan Gligor consideră că instituirea stării de urgență pentru 60 de zile nu urmărește doar scopul amânării alegerilor parlamentare anticipate. Mișcarea de ieri a majorității PSRM-Partidul „ȘOR” este cu bătaie lungă.

„Starea de urgență nu are legătură cu pandemia. Îi doare în cot de viețile omenești. Dacă le păsa, ar fi avut grijă de medici, alocau bani, cumpărau echipamente, mijloace de protecție și vaccinuri. Dacă le păsa, spitalele raionale nu așteptau oxigenatoare cumpărate din donațiile voastre, ale cetățenilor”, a menționat Gligor.

CITIȚI și VIDEO // STARE de URGENȚĂ, decretată în R. Moldova până pe 30 mai: Prognoza medicilor ar fi înregistrarea a 80 - 100 de morți pe zi din cauza COVID-19 în următoarea perioadă

Astfel, acesta a explicat de ce majoritatea parlamentară s-a grăbit să instituie starea de urgență tocmai pentru două luni.

„Stare de urgență a fost introdusă din două motive:

1. Să fie amânate alegerile anticipate cu cel puțin 60 de zile, pentru a mai scade din ratingului PAS, care pr moment depășește ratingul PSRM. Și, desigur, pentru a se pregăti de campania electorală, inclusiv din punct de vedere financiar. Schemele sunt în desfășurare și fiecare săptămână aduce venituri tenebre mari.

Citește și: Ion Chicu, premierul lui Dodon, a DEZVĂLUIT cum se va numi formațiunea sa politică și cine va face parte din ea. Ex-miniștrii Dumbrăveanu și Usatîi, dar și PRIMARUL din Hâncești printre membrii echipei fostului premier

2. Chicu, noul proiect satelit și partenerul PSRM are nevoie de timp pentru a înregistra partidul. Conform legii, partidele înregistrate după stabilirea datei alegerilor nu pot participa la scrutin. Două luni sunt suficiente, chiar și pentru un arogant fățarnic și inapt ca Chicu”, a punctat Gligor.

Citește și: Dodon vrea să facă o COALIȚIE cu partidul anunțat de Ion Chicu: „Mai bine fac coaliție cu el, decât cu Maia Sandu sau alți cetățeni care se cred mari politicieni”

De menționat că fostul premier Ion Chicu a anunțat ieri că a demarat acțiunile pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). La scurt timp, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că pentru socialiști ar fi preferabilă o coaliție cu formațiunea lui Ion Chicu, decât cu partidul Maiei Sandu sau „cu alți cetățeni care se consideră mari politicieni”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md