09:36:08 15.09.2019
 
Stiri

Comuniștii, care nu vor „LIMBA ROMÂNĂ” în Constituție, cer DEMITEREA judecătorilor CC prin intermediul unei MOȚIUNI. Sârbu: „Au confundat toată procedura”

Politică 02.11.2017 13:20 Vizualizări1279 Autor: Ziarul National
Comuniștii, care nu vor „LIMBA ROMÂNĂ” în Constituție, cer DEMITEREA judecătorilor CC prin intermediul unei MOȚIUNI. Sârbu: „Au confundat toată procedura”

Reprezentanții fracțiunii Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) căută semnături în Parlament pentru demiterea judecătorilor Curții Constituționale prin intermediul unei moțiuni. De partea cealaltă, democratul Sergiu Sârbu explică faptul că judecătorii CC nu pot fi demiși conform procedurii propuse de comuniști, deoarece aceștia nu sunt membri ai Guvernului.

„Intențiile colegilor comuniști de a înainta o moțiune împotriva judecătorilor CC nu e altceva decât nihilism din punct de vedere juridic. Nu e posibil din punct de vedere juridic să înaintezi moțiune împotriva judecătorilor Curții. Potrivit Constituției și Regulamentului Parlamentului, moțiunile se înaintează doar în privința Guvernului, unor miniștri sau în privința unor politici sau acțiuni exprese ale puterii executive. În niciun caz o moțiune nu poate fi înaintată în privința unor autorități independente și autonome”, a declarat Sârbu.

Democratul a ironizat pe seama celor din PCRM care, deși au o bogată experiență legislativă, nu cunosc procedurile.

„Procedura de demitere a judecătorilor CC este foarte complexă. Judecătorul poate fi revocat în cazul în care depune cerere de demisie, în caz de boală sau deces. De asemenea, poate fi revocat judecătorul atunci când există o sentință de condamnare. Judecătorii CC sunt inamovibili. Poate să ne placă sau să nu ne placă deciziile CC, dar așa stau lucrurile”, a conchis sursa citată.

De menționat că reprezentanții PCRM sunt nemulțumiți de faptul că judecătorii Curții Constituționale au dat aviz pozitiv pentru modificarea articolului 13 din Constituție, care prevede introducerea „limbii române” în locul sintagmei „limba moldovenească” din Constituție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

06.09.2019 09:25 Nicolae Negru Incompatibilitatea unioniștilor cu un...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md