04:49:22 09.07.2020
 
Stiri

Vlad Filat îl CONTRAZICE pe Slusari, după ce deputatul a afirmat că fostul premier ar fi printre beneficiarii FRAUDEI bancare: „Echipa de avocați a expediat companiei Kroll documente care dovedesc nevinovăția lui Vlad Filat”

Anticorupție 24.09.2019 09:00 Vizualizări2098 Autor: Ziarul National
Vlad Filat îl CONTRAZICE pe Slusari, după ce deputatul a afirmat că fostul premier ar fi printre beneficiarii FRAUDEI bancare: „Echipa de avocați a expediat companiei Kroll documente care dovedesc nevinovăția lui Vlad Filat”


Fostul premier Vlad Filat îl îndeamnă pe președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, să fie mai atent când face „declarații politice” în spațiul public, deoarece informațiile prezentate nu ar fi complete. Declarația a fost făcută după ce Alexandru Slusari a declarat într-o conferință de presă, că Raportul Kroll arată că Filat s-ar numără printre beneficiarii fraudei bancare.

Echipa de avocați a lui Vlad Filat a făcut precizări în legătură cu declarațiile lui Slusari. „Modul de prezentare a informațiilor incomplete aduce un prejudiciu de imagine și de credibilitate atât domnului Vlad Filat, cât și Comisiei de anchetă. Referințele de la constatările și persoanele menționate în raportul Kroll urmează a fi tratate cu maximă responsabilitate. Compania Kroll a stipulat că informațiile referitoare la companiile atribuite domnului Vlad Filat au fost identificate din surse media, dar și din surse confidențiale, care nu au fost confirmate în mod independent”.

Citește și: VIDEO // Comisia Slusari a primit documente SECRETE de la compania „Kroll” despre principalii BENEFICIARI ai furtului MILIARDULUI: Pe primul loc Plahotniuc, pe locul doi Filat și apoi Șor. Printre beneficiari ar mai figura Lucinschi și Stati

De asemenea, avocații fostului premier spun că au expediat companiei Kroll documente „care dovedesc nevinovăția domnului Vlad Filat”. „În răspunsul său, compania Kroll a confirmat faptul că pot exista și alte documente sau informații la care nu a avut acces și care pot contrazice sau contesta concluziile extrase din documentația analizată”.

Avocații amintesc că Vlad Filat a inițiat mai multe procese de revizuire a cauzei sale penale. „Cu toate acestea, suma de 22 de milioane de euro din raportul Kroll coincide cu suma din sentința de condamnarea abuzivă atribuită lui Vlad Filat în cadrul procesului de judecată care a avut loc cu ușile închise, în lipsa probelor concludente, cu respingerea cererilor apărării, în lipsa unei expertize financiar-bancare etc. Echipa de avocați care apără interesele domnului Filat îndeamnă membrii Comisei de anchetă să fie atenți la declarațiile politice, deoarece acestea încălcă principiul prezumției nevinovăției și influențează opinia publică”, se mai arată în comunicatul de presă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md