04:14:03 30.05.2023
Stiri

Partidul fondat de Vlad Filat are un nou PREȘEDINTE interimar. De ce a DEMISIONAT Alexandru Bujorean

Actualitate 02.08.2021 09:59 Vizualizări2568 Autor: Ziarul National
Partidul fondat de Vlad Filat are un nou PREȘEDINTE interimar. De ce a DEMISIONAT Alexandru Bujorean Facebook


Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), fondat de Vlad Filat, are un nou președinte interimar. Este vorba de vicepreședintele formațiunii Iulian David, care îl va înlocui pe Alexandru Bujorean. Ultimul și-a prezentat demisia în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM din 1 august curent.

„La 1 august 2021, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM, mi-am prezentat cererea de demisie din funcția de președinte interimar al PLDM. Consider absolut necesar să onorez și să reprezint cu demnitate votul de încredere oferit de alegătorii din orașul Leova, care m-au delegat în funcția primar. PLDM, familia politică în care am crescut și m-am format timp de 14 ani, are nevoie de o relansare și o revitalizare stringentă, dorită de toți oamenii cu adevărat buni a partidului”, a precizat Alexandru Bujorean.

De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM au fost discutate subiecte cu referire la situația politică după alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, activitatea partidului în perioada electorală precum și obiectivele imediate ale partidului, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Citește și: FOTO // Ex-premierul Filat REVINE în fruntea PLDM și are planuri mari în POLITICA din R. Moldova. „Am învățat lecția”. Liberal-democrații vor avea candidat la prezidențiale și vor participa și la alegerile PARLAMENTARE

Consiliul Politic Național al PLDM a stabilit ca pe 5 decembrie 2021 să aibă loc Congresului X Extraordinar. În vederea pregătirii partidului de Congres, a fost instituită comisia specială pentru pregătirea și organizarea Congresului X Extraordinar. Comisia va fi condusă de secretarul general al partidului, Alexandru Fetescu, conchide sursa citată.

Citește și: Vlad Filat s-a RETRAS din politică, iar noul lider al PLDM mizează pe unificarea partidelor proeuropene și proromânești la scrutinul anticipat: „Trebuie să eliberăm R. Moldova de rămășițele oligarhice reprezentate de gruparea Dodon-Șor-Plahotniuc”

De menționat că Vlad Filat a revenit la șefia PLDM în august 2020, după o pauză de cinci ani. Filat și-a făcut mea culpa în fața Congresului IX extraordinar al PLDM și a promis că formațiunea va redeveni „locomotiva” integrării europene a R. Moldova. Ulterior, în aprilie 2021, fostul premier a anunțat că demisionează din fruntea formațiunii, acuzând probleme personale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md