22:36:17 17.06.2024
Stiri

Filat susține că a revenit în POLITICĂ pentru a readuce PLDM-ul în Parlament și în procesul decizional al R. Moldova: „Orice om are dreptul la încă o șansă. În cazul meu, eu nu aș vedea care este bariera morală pe care trebuie s-o depășesc”

Actualitate 11.09.2020 11:21 Vizualizări1774 Autor: Ziarul National
Filat susține că a revenit în POLITICĂ pentru a readuce PLDM-ul în Parlament și în procesul decizional al R. Moldova: „Orice om are dreptul la încă o șansă. În cazul meu, eu nu aș vedea care este bariera morală pe care trebuie s-o depășesc”


Fostul premier Vlad Filat susține că a revenit în politică pentru a ajuta Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), pe care l-a fondat acum 13 ani, să revină în Parlament și în procesul decizional al R. Moldova. Actualul lider al liberal-dmocraților spune că „orice om are dreptul la a doua șansă”.

„Scopul principal este ca, împreună cu colegii din PLDM, cu care am luat această decizie de revenire, să reconstruim partidul, să-l readucem acolo unde îi este locul. Eu voi face tot ce știu și pot, voi investi toată priceperea să ajut. În rezultat, PLDM urmează să revină în Parlament și să revină în procesul decizional”, a declarat ieri-seară Vlad Filat, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Ex-premierul menționează că în 2015, atunci când a fost încarcerat, i s-a făcut o nedreptate, iar acum are dreptul la a doua șansă.

„Orice om are dreptul la șansă și are dreptul la încă o șansă. Or, în cazul meu, nu aș vedea care este bariera morală pe care trebuie s-o depășesc pentru a fi în această postură. Eu nu am făcut ceva care să-mi încurce sub acest aspect. Eu am fost rupt din PLDM și înlăturat din această funcție într-o manieră brutală. Eu tare sper ca așa ceva să nu se mai repete în R. Moldova. Dacă vreți, este o revenire la normalitate”, a precizat Filat.

Președintele liberal-democraților a mai adăugat că obiectivul revenirii sale în politică nu este de scurtă durată.

„Eu nu privesc procesul sărind dintr-un proces electoral în altul, dar ca un proces continuu. Iar în acest proces continuu sunt foarte multe alegeri. În primul rând, miza acestor alegeri prezidențiale este una supralicitată. Toată bătălia aceasta pentru funcția de președinte nu are la bază raționament și abordare aplicativă. Această funcție are anumite atribuții, iar atunci când cineva spune că merge să facă dreptate, să ieftinească pâinea, să facă nu știu ce și nu știu cum, minte. Un președinte se ocupă cu totul altceva. Dacă e să vorbim de făcutul dreptății, atunci mă refer la candidatul PAS. Nu președintele se ocupă cu făcutul dreptății. Dreptatea o face justiția. Dacă acesta este considerat atac la Maia Sandu, atunci abordarea este tare bolnavă”, a subliniat acesta.

De asemenea, Vlad Filat îi contrazice pe cei care afirmă că dânsul ar avea „pufușor pe botișor”, mai ales că în sentința de condamnare a sa figurează suma de 23 de milioane de euro care ar fi mijloace din miliardul furat.

„Ce ține de pufușot pe botișor, așa cum se spune la noi, este foarte greu de spus. Noi putem spune orice despre oricine, dar este important... Sunt argumente generale, care urmează a fi probate. Ce ține de sentință, mai ales că spuneți că 23 de milioane au fost probate prin sentință. Noi putem vorbi despre asta când ar fi o sentință legală, or în cazul meu doar sentință legală nu a fost. A fost un proces viciat de la început. Chiar dacă cuiva nu-i place, noi deja avem comunicări de la CtEDO, care a reținut încălcarea prezumției nevinovăției, au reținut vicii fundamentale în ceea ce privește un proces echitabil. Așa că eu vă rog să nu insistați pe acea sentință”, a conchis Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md