03:59:42 03.03.2024
Stiri

Refuzat de PAS, Năstase NU vrea să reediteze blocul „ACUM” alături de PLDM. Politicianul vrea să atragă doar „oamenii de valoare” pe lista Platformei „DA”: „PLDM are în prezent niște primari de valoare”

Actualitate 13.05.2021 09:59 Vizualizări2307 Autor: Ziarul National
Refuzat de PAS, Năstase NU vrea să reediteze blocul „ACUM” alături de PLDM. Politicianul vrea să atragă doar „oamenii de valoare” pe lista Platformei „DA”: „PLDM are în prezent niște primari de valoare”


Liderul „Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, susține că regretă gestul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a merge pe cont propriu în alegerile parlamentare anticipate, dar în același timp refuză reeditarea blocului „ACUM” alături de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Potrivit lui Năstase, pe lista Platformei „DA” se pot regăsi oameni de valoare din rândul altor formațiuni politice, însă nu poate fi vorba de constituirea unui bloc electoral. Un bloc Platforma „DA” – PLDM ar însemna risipirea voturilor electoratului de drepta, a menționat aseară Năstase, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Noi discutăm cu toată lumea care împărtășește aceleași principii ca și noi. Eu n-am participat la discuții (cu PLDM n.r.), pentru că au fost delegați colegii mei, dar am explicat foarte clar: dacă există oameni de valoare în alte partide, atunci sunt bineveniți pe platforma „Demnitate de Adevăr”. Noi suntem deschiși pentru tot de înseamnă calitate. PLDM are în prezent niște primari de valoare”, a precizat Năstase, citat de IPN.

În opinia lui Năstase, formula cea mai potrivită pentru o victorie categorică a forțelor proeuropene în viitorul Parlament ar fi fost unificarea tuturor partidelor de dreapta într-o singură construcție politică.

„Noi avem nevoie să strângem rândurile, ca toți cei care au valori și principii europene să vină alături de noi. Regretabil este că nu putem realiza ceea ce ne-am dorit cu toții în PMAN și anume să avem un front comun în ceea ce înseamnă lupta cu corupția, integrarea europeană”, a conchis Andrei Năstase.

De menționat că fostul lider al PLDM, Vlad Filat, susține că liberal-democrații, care au sprijinit necondiționat blocul „ACUM” în alegerile parlamentare din 2019, le-au propus reprezentanților Platformei „DA” unirea eforturilor pentu scrutinul din 11 iulie curent. Cei de la Platforma „DA” au refuzat reeditarea blocului „ACUM” și le-au făcut liberal-democraților o ofertă „umulitoare”, a precizat marți Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md