15:17:27 13.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Comisia Slusari a primit documente SECRETE de la compania „Kroll” despre principalii BENEFICIARI ai furtului MILIARDULUI: Pe primul loc Plahotniuc, pe locul doi Filat și apoi Șor. Printre beneficiari ar mai figura Lucinschi și Stati

Politică 20.09.2019 19:42 Vizualizări3889 Autor: Ziarul National
VIDEO // Comisia Slusari a primit documente SECRETE de la compania „Kroll” despre principalii BENEFICIARI ai furtului MILIARDULUI: Pe primul loc Plahotniuc, pe locul doi Filat și apoi Șor. Printre beneficiari ar mai figura Lucinschi și Stati


Membrii Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare au recepționat astăzi mai multe documente solicitate de la compania „Kroll”, după ce Procuratura Generală și Banca Națională a Moldovei a refuzat să le pună la dipoziție.

Documentele scot în evidență principalii beneficiari ai fraudei bancare de proporții din R. Moldova și, deși și-au luat angajamentul să nu facă publice numele acestora, președintele Comisiei, Alexandru Slusari, le-a divulgat, făcând referire la interesul major al societății vizavi de acest furt.

Potrivit lui Alexandru Slusari, numele lui Vlad Plahotniuc se regăsește în raportul „Kroll 2” și anume dânsul ar fi principalul beneficiar al furtului miliardului, urmat de fostul premier Vlad Filat și gruparea lui Ilan Șor.

De asemenea, în raport figurează aproape toți deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului „Șor”, notarul Olga Bondarciuc, fostul președinte Chiril Lucinschi și Gabriel Stati.

„În raportul „Kroll” figurează numele lui Vlad Plahotniuc. Nu numim sumele, conturile, tranzacțiile, dar dacă cineva o să ne cheme în judecată, noi o să arătăm tot. Este principalul beneficiar al miliardului furat, potrivit acestui document.

Pe locul doi se află gruparea lui Vlad Filat și tot sunt indicate sumele, conturile, tranzacțiile, companiile. Vlad Filat, cu câteva persoane din anturajul lui, figurează în acest document.

Desigur, asta nu e mare surpriză pentru nimeni, aici este Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, care se făcea că este curată ca lacrima, Reghina Apostolova, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea „raportul Kroll” care mai este în Parlament. Sunt cu toate sumele, aproape pe fiecare pagină. (...) Nu putem spune că ei au fost doar uneltele prin care au trecut aceste tranzacții, dar sunt și beneficiari ai acestui furt, potrivit documentului.

Este grupul din jurul „Unibank”. Am vorbit deja despre Tauber și Apostolova, este acolo și Petru Lucinschi, Vladimir Novosadiuc, sunt și alte persoane mai puțin cunoscute.

Figurează numele lui Gabriel Stati în raport, cu suma pe care a primit-o.

Figurează mai multe companii afiliate lui Plahotniuc, printre care „Prime Management”, „OTIV Prime”, „Prime TV”, „Finpar Invest”, „Basconslux” și „Gemenii”.

Un rol foarte mare, conform acestui document, i se atribuie Olgăi Bondarciuc. Practic pe fiecare a doua pagină figurează numele dânsei și sunt legăturile atât cu gruparea lui Plahotniuc, cât și cu gruparea lui Șor. Este o persoană care a participat activ, pe numele ei au fost transferate sume impunătoare”,
a declarat Alexandru Slusari.

De asemenea, în listă se regăsesc și alte nume mai puțin cunoscute, pe care membrii Comisiei urmează să le studieze, pentru a vedea căror politicieni le sunt apropiate.

Membrii Comisiei parlamentare susțin că această informație le-a fost transmisă organelor de anchetă în martie 2018, iar acestea nu au întreprins nimic pentru a-i trage la răspundere pe cei implicați în frauda bancară.

Comisia parlamentară de anchetă, condusă de Alexandru Slusari, va finaliza raportul până la 15 octombrie curent și îl va prezenta în plenul Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Voila 21.09.2019 20:31

Organizator și executant a fost Șor care anterior s-a aflat o perioadă îndelungată la Moscova. Ceilalți au fost trecuți în lista de plată și mințiți că urmele sunt imposibil de găsit. Toată treaba pute de la o poșta a discreditare de elite organizată de serviciile secrete rusești.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md