16:05:08 17.10.2021
Stiri

Prima REACȚIE din tabăra PAS, după ce Natalia Morari a atacat guvernarea și i-a luat apărarea lui Veaceslav Platon, dar și procurorului general Stoianoglo

Actualitate 11.09.2021 23:18 Vizualizări18918 Autor: Ziarul National
Prima REACȚIE din tabăra PAS, după ce Natalia Morari a atacat guvernarea și i-a luat apărarea lui Veaceslav Platon, dar și procurorului general Stoianoglo Dosar Media


Președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a reacționat după „ultimul manifest” al jurnalistei Natalia Morari, în cadrul căruia aceasta l-a disculpat pe tatăl copilului său, Veaceslav Platon. De asemenea, Morari i-a luat apărarea procurorului general Alexandr Stoianoglo, acuzat de actuala guvernare că l-ar fi eliberat din închisoare pe controversatul om de afaceri, supranumit raiderul nr. 1 în CSI.

Potrivit lui Alaiba, jurnalista Natalia Morari ar fi fost un aliat al PAS, care a ales să treacă în altă tabără.

„În fiecare zi, fiecare din noi ia decizii cu care trăim toată viața mai departe. Unele-s mai mari, altele mai mici. Unele se dovedesc a fi corecte, altele greșite. Iei decizia o dată, dar trăiești cu ea toată viața. Nu e primul și, cu siguranță, nu e ultimul fost aliat care trece de partea cealaltă. Chiar și pentru viața mea lista lor e lungă. Niciodată în asemenea cazuri nu am simțit „dezamăgire” sau „șoc”. Doar am întors pagina, în liniște. Nici gust amar nu am simțit. Am uitat de ei și am continuat să fac ceea în ce cred. Nu e primul și nu e ultimul reprezentant al societății civile care trece de partea cealaltă - își schimbă radical discursul și, ai putea spune, își trădează valorile pe care le proteja ieri. Și din ăștia avem mulți. Mulți foști ONG-iști promițători care s-au schimbat peste noapte. S-au corupt”, a scris Alaiba într-o postare pe Facebook.

Citește și: CONFIRMAT // Controversatul Veaceslav Platon, TATĂL copilului Nataliei Morari de la Tv8

În același context, legislatorul crede că Natalia Morari nu e ultimul jurnalist din tabăra guvernării care va trece „de partea cealaltă”.

„Nu e nici primul și nici ultimul jurnalist care trece de partea cealaltă. Avem mulți și aici. Of, da’ mulți mai avem aici… Iar despre trecut de partea cealaltă, o să zic un lucru. Să treci încolo e ușor. Te primesc cu plăcere. Să treci înapoi e practic imposibil. Și nimic, absolut nimic în lumea asta nu se învârte în jurul unui singur om. Cu atât mai mult un post de TV nu se învârte în jurul unui om”, a adăugat Alaiba.

Citește și: Natalia Morari a fost invitată la SIS, după ce a DEZVĂLUIT că Veaceslav Platon e tatăl copilului său și ar fi fost ȘANTAJATĂ de unii oameni din cadrul instituției

Această reacție a reprezentantului PAS a fost scrisă după ce Natalia Morari, prin intermediul „ultimului manifest” al său de pe Facebook, al treilea în ultimele zile, a lansat un contraatac la adresa contestatarilor săi, dar și ai lui Platon sau Stoianoglo.

Citește și: „Planul SECRET” Platon-Morari? „În R. Moldova va fi creat un PARTID politic… Vor fi puse la bătaie 5 000 000 de EURO pentru acțiuni de caritate, iar în 2023 va fi aplicată o LOVITURĂ puternică actualei guvernări”

„Arderea pe rug are un plus incontestabil - devii absolut liberă, nu mai ai ce pierde și nici frică nu mai ai. Frică de a fi judecată, de a merge împotriva așteptărilor celor din jur și de a fi „condamnată” de către cei care se simt în drept de a organiza un «товарищеский суд» în secolul 21. În sfârșit poți face așa cum îți dictează inima și propria conștiință și atât. Trăim o perioadă tare ciudată - dictatul unui singur gând, unui singur val, unui singur grup de oameni. Dacă îți permiți să expui un altfel punct de vedere, riști, imediat, să fii suspectat de ceva «не то». Anume suspectat - dovezi nu trebuie, sunt suficiente suspiciuni”, a scris Morari astăzi.

Aceasta a menționat că societatea în care trăim „e bolnavă”, iar elita intelectuală a uitat prea repede faptele bune pe care dânsa le-ar fi făcut.

„Noi trăim într-o societate absolut bolnavă. Plină de ură, intoleranță și eroi - așa-zisă elită intelectuală care pretinde că are dreptul exclusiv și incontestabil asupra ocrotirii valorilor societății. Anume din cauză acestor elite noi și trăim într-o societate atât de bolnavă. Ei decid cine este trădător, cine trebuie șters din istorie cu buretele, cine este criminal înainte ca să se expună instanță, cine, până la urma urmei, are dreptul să stea alături de ei, cei „curați”.Dar problema e că mulți dintre ei pe deoparte nu sunt nici curați, nici sfinți, nici în drept să-i judece pe alții. Astăzi anume ei dictează reguli, care, potrivit lor, sunt egale pentru toți și garantează drepturile fiecăruia, fără nicio excepție. Însă nu este așa - ei sunt gata să le promoveze și chiar să lupte pentru ele atâta timp cât regula se referă doar la cei care ei consideră că merită să stea alături de ei. Imediat ce dau de unul care, potrivit lor, nu merită, regula se anulează. Imediat”.

În continuare, fondatoarea Tv8 a lansat un atac subtil la adresa noii guvernări.

„Noi foarte mult vorbim despre necesitatea construirii unui stat de drept. Noi acum nu suntem gata s-o facem, oricât de mult am rupe cămașa de pe piept. Un stat de drept poate fi bazat doar pe o adevărată libertate de orice fel de prejudecăți, valuri sau majorități. Tu - judecător de exemplu - trebuie să știi că poți să adopți o decizie absolut nepopulară și dacă ea este una perfect legală, tu n-ai de ce să te temi. Acum însă frica față de condamnarea publică de către cei care dețin majoritatea (mă refer la majoritate ca opinie publică) este atât de mare încât te temi să adopți și o decizie legală, doar ca ea să nu supere pe nimeniși să nu sară o țară întreagă în capul tău. Mai bine nu faci nimic, decât după lege. Astfel nu construiești un stat de drept, doar o imitație.

Am văzut multe acuzații legate de poziția mea vizavi de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Cică, acum e clar de ce îl apăra atâta! I-a eliberat „criminalul” din pușcărie! În toată povestea asta eu mă simt tare vinovată anume față de Alexandru Stoianoglo, un om extrem de corect pe care îl cunosc de ani buni și pe care l-am cunoscut cu mult timp înainte ca el să ajungă procuror general. Însă el este printre puținii care astăzi nu se teme să meargă împotriva opiniei publice și încearcă cu adevărat să apere un stat de drept. El poate și nu este un procuror general ideal, dar el este cel mai corect din toți pe care i-am avut până acum. El măcar încearcă. Nu ca mulți alții”.

În ultima postare Morari spune că tatăl copilului său ar fi acuzat pe nedrept de mai multe lucruri și nu se respectă prezumția nevinovăției în raport cu el.

„Mulți dintre voi ați aruncat cu pietre în copilul meu și tatăl lui și ați cerut să mă dezic de „satană”. El este mult mai corect și liber în gândire decât mulți dintre cei care astăzi aruncă în el cu pietre. El nu este un sfânt, are păcatele lui ca și orice om, dar ele la sigur nu sunt nici pe deoparte așa cum sunt desenate. Și într-un stat de drept, până la urma urmei, și un om atât de tare detestat are dreptul la prezumția nevinovăției. Doar că la noi acest drept este lăsat doar celor care sunt pe placul majorității, nu și tuturor în egală măsură. Eu știu că în aceste zile eu sunt ștearsă de peste tot, inclusiv din istorie, inclusiv din istoria pe care am construit-o și eu, inclusiv de unii așa ziși „ai mei”. Partea frumoasă este că eu trăiesc o adevărată eliberare. Trăiesc libertatea să rămân singură în fața majorității și să nu-mi fie frică de asta. Pentru că știu că am făcut totul corect”, a adăugat acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Vasile 12.09.2021 09:35

Talibanii tot sunt prezumtiei drepti,ei tot stiu ca au dreptate cand ucid proprele mame,surori ect.

Vasile 12.09.2021 09:37

Talibanii tot sunt prezumtiei drepti,ei tot stiu ca au dreptate cand ucid proprele mame,surori ect.

Miticu Mitica 12.09.2021 14:22

Prezumtia de nevinovatie Natalia este intra-adevar pentru toti. Dar faptele pénale sunt de asemeni pentru toti. Nimeni nu este mai presus decat legea. Ai avut, ai si vei avea apprécierea jurnalistului Natalia Morari. Nu se poate ça dupa 30 de ani sa il fi bagat pe Vlad Filat la zdup si altii sa stea linistiti. Ti minte cei 3 muschetari ? Toti pt unul si unul pt toti. Nu este cazul sa te isterizezi cred. Stiu poate esti dezamagita pt ça investind alaturi de noua guvernarnare credeai ça cumperi imunitate pt sotul tau. Sotul tau nu poate in cel mai rau caz primi foarte multi ani. Iar banii nu ii va pierde si conditiile nu vor fi de penitenciar. Nu se pot inchide ochii . Trebuie sa intelegi. Acum odata iesit banii lui sunt "spalati". Mai bine tai coada cainelui dintr-o data decat pe bucatele. Mergi usurel si negocieaza conditii. Este cea mai mare prostie sa sari intr-o barça gaurita. Cum ai sa arati tu si sotul tau, doi oameni moderni alaturi de toti hidosii precum Vorinin, Dodon, Batrancea ... iti scazi groaznic cota langa eu...ciné se amestecat cu tarata il mananca porcii...

Miticu Mitica 12.09.2021 14:38

Stouanoglo nu lucreaza pt tara lui Natalia ... stoianoglo este in fruntea unui serviciu Al RM si isi Pune cetatenia inaintea nationalitatii. Cu asemenea comportement NU putem avea o tara. Astazi pentru supravieyuirea tarii este nevoie de lucruri simple si clare.Fara unionisti s-<a putut pt ça nu a mai existât retorica de unite cu Rusia. Astazi vectorii unirii cu Rusia se ascund sub o noua umbrela a asazisilor sovieticii, adica blocul PSRM , PCRM Al vorbitorilr de limba sovietica moldoveneasca. Asa cum au disparut unuinistii , vor disparea si sovieticii deoarece acestia ssunt asa cum spunea si Irina VLAH secesionisti pe criterii politice. Déci Natalia nu fi dezamagita si mai ales nu gresi in a sari in Barça acelora Care in scurta vreme vor disparea. Astazi RM trebuie sa finvtioneze precum Romania Care este un model de démocratie in zona noastra. Avem si noi si ei mai multe minoritati, dar tara l'or este condusa de minoritari pt ça au fost Alesi de o majoritaire. Nu mai putem sa fim divizati pe criterii sovietice de limba si Cultura. Toti cetateni moldoveni cu una sau mai multe nationalitati. Nu mai putem accepta acea nationalitate sovietica moldoveneasca din punct de vedere politic sau de lene de a évolua. Ça mai sunt inca o mana de batrani veniti din soviete, tôt respectul si ii vom insotii ça si pana acum ...dar acei derbedei politici Care i-a tinut ostateci in trecut mérita exact ceea ce au , sa fie reprezentantii a 5% din populatie pe un segment descrescator. Natalia Morari , mergi si negocieaza conditii bune si cu cat mai repede cu atat mai bine.

FURTUNA 12.09.2021 15:14

Acum citiva ani,cind banuiam ca un profil fals imi raspunsese in locul "Ziarului de garda" la un mesaj pe Facebook, la 3 zile, ziarul anuntase ca-i fusese piratata pagina(unii presupuneau ca o facuse un internot din Franta...),chiar unde ma aflam. Profilul fals ("Ziarul de garda"imi reprosa ca fac postari aproximative,fara precizari concrete (mai pastrez copia).Adica, niste banuieli.DA,erau postari cu utilizarea verbelor la prezumtiv,DEOARECE LE FACEAM din propriile mele constatari,bazindu-ma pe observatii personale,analize din surse media internationale mai credibile,dar si pe o anumita experienta de viata si cunoastere a propriilor concetateni (acesta tot conteaza mult...).Mai avusem si invitatia prin mail(!!!)a unei jurnaliste,care imi propunea un interviu,TOT prin mail (!)despre diaspora(cea necajita desigur,caci mai este si celalta fata a diasporei... As fi vrut sa ma justific profilului fals, ca eu utilizez verbele la prezumtiv,DEOARECE NU O FACEAM CA UN PERSONAJ din TELENOVELE,pe cind ,de altfel,in jurul meu pedalau personaje din TELENOVELE. P.S. Eu cred,ca insasi istoria Moldovei de la independenta incoace a fost...O TELENOVELA. PUTINI sunt acei,care au ramas in afara acesteia (a telenovelelor),cu regret.

Veteran-Echip 12.09.2021 19:39

Totdeauna am avut dubii referitor la moralitatea N. Morari. Dar totodată, am considerat-o persoană deșteaptă. Dar am greșitm fiindcă: 1.Expunându-și concluzia că sociatatea e bolnavă, în parte are dreptate. Numai că nu o îmbolnăvește moș Ion și mătușa Maria, sau profesorii de la scoala din satul Mugur, sau de la Liceul Gh. Asachi, sau de la colegiul X, etc. O îmbolnăvesc politicenii, jurnaliști, intelectuali de serviciu, criminalii cu bani, etc. În așa context, oare nu ea, sub masca luptătorei pentru democrație și a pluralosmului, le prezenta microfonul la un mucegai bolșevic ca Voronin - tată a zeci de corupți, sau lui Dodon Kulioc, sau zombaților și inculților - Ciurea și Țîrdea, sau criminalilor Șor și Platon, acordîndu-le posibilitatea ca ei să se prezinte eroi, psihologi, mari cunoscători ai omenirii, atacând în stânga si dreapta oameni cumsecade? Oare nu ea molipsea și îmbolnăvea societatea, îndrăgostindu-l în sine pe un personaj toxic la culme, din patul să-u aducându-l la televiziunea pe care o tiraja independentă? Am dori s-o întrebăm; câți adevărați intelectuali ea a invitat la emisiunile sale; ori scriitorii A. Suceveanu, V. Beșleagă, N. Rusu, C. Partole, N. Dabija, savanții P. Soltan și V. Nedelciuc, compozitorii E. Doga și A. Chiriac, actori ingineri, etc., - pentru ea nu sunt oameni de valoare? Ori mai de valoare sunt R. Usatâi și Platon, care și-a manifestat lașitatea chiar și în istoria amoroasă cu ea, punând-o în situația să mintă în așa hal. 2. Ea jonglează cu noțiunea ”prezumția nevinovăției”, fără să cunoască ca acestea sunt noțiuni care se conțin și sunt utilizate în jurisprudența penală și reflectă obligativitatea prezentării probelor într-n caz penal. Dar acestea nu au nici îclin și mânecă când îl apreciezi pe un politician, pe un jurnalist sau pe un analist. Ce probe se cer ca să-i fie demonstrată imoralitatea ei în cazul cu Platon (nu avem în vedere copilul)? 3. Societatea se îmbolnăvește grav atunci când se dezamăgește grav și nu mai crede în dreptate. Și dacă în raport cu un politician dezamăgirea determină lumea să nu-l voteze, cum să procedeze în raport cu un jurnalist sau cu un analist imoral, să-llovească cu pietre? Pe noi N. Morai demult ne-a pus pe gânduri și noi doar așteptam ca ea să-și arate nravurile ascunse. Dar sute și mii de oameni nu o pricepeau și o admirau. Dceea azi ei sunt dezamăgiți până la durere. Să de Domnul că N. Morari să nu aibă la spate și alte ”fapte eroice”, cu caracter penal, pentru că de la culcatul cu un interlop și lustriurea lui, până la ceva penal - nu este chiar atât de departe. Poate de atâta îi este drag și A. Stoianoglo, care dela profanează funcția de apărăror al legii. Vom trăi și vom vedea. Iar pe acutalii guvernanți îi sfătuim să o lese în pace, pentru că nu are rost să intri în polemică cu un înger care s-a dovedit a fi cu aripile negre și căzut.

Freddie 12.09.2021 21:53

As vrea sa citesc parerile stimatilor jurnalisti de la Europa libera Botnaru si Ciocan.Pentru mine personal situatia a fost clara de la parasutarea doamnei in PMAN in 2009.

Ion 12.09.2021 23:58

Doamna de mai sus a luptat atata de mult cu coruptia pana a ramas ea insusi gravida ! Nu-i comentariul meu doar l-am citi undeva !...!

Toma necredinciosul 13.09.2021 16:24

Niciodata nu am avut dubii ca Morari e ”Natașa”, sculă fsb-istă. N.B. Ce mai alibi i-au pregatit in 2009! - au ”expulzat-o” din Rusia. A venit aici si cu Baghirov să facă ”revoluție”!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md