13:11:00 03.12.2021
Stiri

„Planul SECRET” Platon-Morari? „În R. Moldova va fi creat un PARTID politic… Vor fi puse la bătaie 5 000 000 de EURO pentru acțiuni de caritate, iar în 2023 va fi aplicată o LOVITURĂ puternică actualei guvernări”. Ilie Ionaș NEAGĂ informațiile

Actualitate 10.09.2021 15:14 Vizualizări43435 Autor: Ziarul National
„Planul SECRET” Platon-Morari? „În R. Moldova va fi creat un PARTID politic… Vor fi puse la bătaie 5 000 000 de EURO pentru acțiuni de caritate, iar în 2023 va fi aplicată o LOVITURĂ puternică actualei guvernări”. Ilie Ionaș NEAGĂ informațiile stiri.md


UPDATE 13 septembrie, 12.59 // După exact 2.27 de ore de la publicarea știrii în ziua de vineri, 10 septembrie, care face referire la canalul de Telegram „Мамалыга и Токана”, și la puțin peste o oră după ce a fost telefonată din Marea Britanie și amenințată cu judecata, redacția Ziarului NAȚIONAL a primit pe adresa de e-mail o cerere prealabilă de la „MD Developments (London) Ltd”, prin care ni se solicită să dezmințim informațiile.

În cererea prealabilă semnată de Ilie Ionaș se arată că informația prealuată de pe canalul de Telegram în spatele căruia ar sta „persoane ascunse” este „denigratoare și falsă” și că acest om de afaceri stabilit la Londra nu îi cunoaște nici pe Natalia Morari, nici pe Veaceslav Platon.

„Nu negăm faptul că sursele informaționale și presa poate și este obligată să reflecte toate evenimentele publice și de interes public, dar această activitate nu trebuie să conțină informații false și denigratoare sub nicio formă. (...) Solicităm dezmințirea informației și prezentarea scuzelor publice cu privire la faptul că acest partid va fi condus de omul de afaceri Ilie Ionaș din raionul Ialoveni care este stabilit de mai mulți ani la Londra, ultimul are afaceri în domeniul construcțiilor, și că acest business este întreținut din banii lui Platon”, se arată în cererea prealabilă.

Ziarul NAȚIONAL reiterează că citatele de pe canalul de „Telegram” au fost însoțite din start, la momentul publicării știrii, de declarațiile administratoarei fondului „Cred în viitor”, Elena Caraji, care a negat pretinsele legături ale lui Ilie Ionaș cu afaceristul Veaceslav Platon, fugit la Londra. Elena Caraji este cea care a răspuns la singurul telefon afișat pe site-ul oficial al fondului respectiv.


Datele de contact lipsesc în dreptul numelui lui Ilie Ionaș


UPDATE 16.32 //
După publicarea acestei știri, redacția Ziarului NAȚIONAL a fost sunată de pe un număr de telefon din Marea Britanie. O voce masculină care s-a prezentat „Eduard” și angajat al „companiei lui Ilie Ionaș”, ne-a acuzat că am publicat „informație eronată”.

„Eu nu știu planurile lui Platon și Morari, Ilie Ionaș nu este conectat la niciun fel de planuri. Aș sugera ca Dvs. să aduceți scuze publice”, ne-a amenințat „Eduard” cu judecata.

Menționăm că informația publicată pe canalul de Telegram „Мамалыга и Токана”, considerată relevantă de către redacția noastră în contextul ultimului scandal public, a fost contrapusă cu declarațiile administratorului fondului „Cred în Viitor”, Elena Caraji, care a negat orice legătură a acestei structuri cu Veaceslav Platon și a spus că nu cunoaște despre planurile de mai departe ale fondului.


Controversatul Veaceslav Platon și jurnalista Natalia Morari ar avea ambiții politice, iar despre planul de acțiuni de mai departe s-ar fi discutat recent la Londra, scrie canalul de Telegram „Мамалыга и Токана”.

Canalul respectiv, care a publicat mai multe informații ce s-au adeverit în timp, susține că Natalia Morari ar fi fost recent la Londra, unde s-ar fi văzut cu Veaceslav Platon. „S-a discutat despre pașii de mai departe de pe arena politică. Astfel, la începutul anului 2022, în R. Moldova va fi creat un nou partid politic. Acest partid va fi condus de omul de afaceri Ilie Ionaș din raionul Ialoveni. Acesta locuiește de mai mult timp în Marea Britanie și are afaceri în domeniul construcțiilor. Acest business este întreținut din banii lui Palton, dar despre asta știu puțini oameni”, scrie sursa citată.

Citește și: CONFIRMAT // Controversatul Veaceslav Platon, TATĂL copilului Nataliei Morari de la Tv8

Potrivit „Мамалыга и Токана”, deja ar fi fost pregătit terenul pentru lansarea noului proiect politic. „În august 2020, a fost lansat fondul „Cred în Viitor” și probabil că la fel va fi denumit și partidul. Până una alta, fondul respectiv va desfășura acțiuni de binefacere, având la dispoziție un buget de 5 000 000 de euro. La întâlnirea de la Londra s-a stabilit și un plan de acțiuni: reparația spitalelor, acordarea ajutorului pentru bătrâni și casele de copii. O parte din buget va fi alocat pentru PR. După ce acest fond se va transforma în partid, la el se vor alătura câțiva primari din raionul Ialoveni și mai mulți consilieri locali. Printre liderii formațiunii se vor numără și reprezentanți din diaspora. În 2023, va fi aplicată o lovitură dură guvernării, iar de partea noului partid vor trece mai mulți primari și consilieri din toată republica. Se va lucra intensiv și cu diaspora, care se va dezamăgi în actuala guvernare. Principala țintă – alegerile prezidențiale și parlamentare”, precizează aceeași sursă.

Citește și: Natalia Morari a fost invitată la SIS, după ce a DEZVĂLUIT că Veaceslav Platon e tatăl copilului său și ar fi fost ȘANTAJATĂ de unii oameni din cadrul instituției

Canalul de Telegram mai scrie că Tv8 va fi redenumit. „Nu vor să piardă licența. Totodată, și mijloacele mass-media vor avea un rol important în realizarea acestui plan”, conchide sursa citată.

Menționăm că Ilie Ionaș apare, pe pagina web oficială, ca fondator, alături de Oleg Grosu, al fondului „Cred în viitor”, iar administrator este Elena Caraji.


„Domane ferește!”, a exclamat Elena Caraji, atunci când am rugat-o să comenteze acuzația potrivit căreia în spatele acestei structuri ar sta Veaceslav Platon.

Administratoarea de la „Cred în viitor” nu a auzit nici despre eventuale planuri de transformare a acestei structuri în partid politic.

Elena Caraji ne-a asigurat că acest fond îi aparține lui Ilie Ionaș, originar din Costești, raionul Ialoveni, care locuiește în Marea Britanie, dar vine „foarte des” în R. Moldova și își ajută satul de baștină.

Deocamdată, proiectele fondului respectiv au fost realizate doar în satul Costești și Elena Caraji nu cunoaște despre vreun plan de extindere a activității acestuia în alte localități din republică.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md