02:51:51 27.05.2024
Stiri

​Încercările sculelor Rusiei de a certa Chișinăul și Kievul „nu costă nici cât un ou clocit”. Podoleak, despre pretinsa filare a diplomaților ucraineni la Chișinău: „O tentativă JALNICĂ a Kremlinului de a ciocni cele două țări”

Actualitate 12.02.2024 10:47 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
​Încercările sculelor Rusiei de a certa Chișinăul și Kievul „nu costă nici cât un ou clocit”. Podoleak, despre pretinsa filare a diplomaților ucraineni la Chișinău: „O tentativă JALNICĂ a Kremlinului de a ciocni cele două țări”


Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei Volodimir Zelensky, este convins că informațiile prezentate de Natalia Morari, concubina fugarului Veaceslav Platon, potrivit cărora diplomații ucraineni din R. Moldova ar fi filați de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), sunt „încercări jalnice” ale Kremlinului de a crea vrajbă între Kiev și Chișinău.

Potrivit consilierului ucrainean, acest scandal a fost pus la cale de Kremlin prin sculele pe care le deține la Chișinău.

„Aceste mesaje trebuie interpretate ca o tentativă primitivă și tradițională deja pentru serviciile secrete rusești de a porni o campanie media pentru discreditare. Scopul acestei campanii este de a ciocni cele două state, pentru a provoca unele reacții și declarații răutăcioase. Acum există foarte multe canale de comunicare între guvernele noastre. Această provocare nu costă nici cât un ou clocit. Repet, este o provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse, nimic mai mult. O tentativă standard de a lansa o campanie mediatică, care ar fi trebuit să genereze o avalanșă de declarații negative”, a subliniat Mihailo Podoliak, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA.

Citește și: Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, PRECIZĂRI importante despre încercările Moscovei de a dinamita relațiile moldo-ucrainene. Diplomatul s-a amuzat pe seama „investigațiilor” cuplului Morari/Platon: „Niciun coleg de la Ambasadă nu s-a simțit filat”

Podoleak a adăugat că relațiile dintre Chișinău și Kiev sunt la un nivel foarte înalt și asemenea tentative nu pot știrbi încrederea dintre cele două state.

Anterior, și Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a contrazis-o pe fosta jurnalistă de la „Tv8”, care a declarat că ar primit informații de la serviciile secrete ucrainene precum că diplomații acestei țări ar fi filați de către serviciile moldovenești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md