14:18:11 15.06.2024
Stiri

Controversatul Veaceslav Platon se implică în POLITICĂ, după ce a fost inclus în lista de SANCȚIUNI de Canada. Fugarul aduce învinuiri premierului Trudeau, dar și președintei Sandu

Actualitate 02.06.2023 16:50 Vizualizări2564 Autor: Ziarul National
Controversatul Veaceslav Platon se implică în POLITICĂ, după ce a fost inclus în lista de SANCȚIUNI de Canada. Fugarul aduce învinuiri premierului Trudeau, dar și președintei Sandu


Controversatul Veaceslav Platon, care se ascunde de justiția din R. Moldova la Londra, a anunțat astăzi că se implică în politică. Anunțul a fost făcut după ce Guvernul de la Ottawa l-a inclus în lista de sancțiuni, alături de Ilan Șor, Vlad Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc și Vladimir Andronachi.

Potrivit lui Platon, președinta Maia Sandu l-ar fi convins pe prim-ministrul Canadei Justin Trudeau să aplice sancțiuni în privința sa. În acest sens, Platon spune că va cere Parlamentului canadian să ancheteze „cazul participării unor persoane publice din Canada în acțiuni banditești și șantaj” la adresa sa.

Citește și: Dezvăluiri în PREMIERĂ despre ambițiile POLITICE ale Nataliei Morari. Persoane APROPIATE mamei copilului lui Veaceslav Platon spun că fondatoarea Tv8 țintea funcția de PREȘEDINTE al R. Moldova și își dorea ca Dodon să o învingă pe Maia Sandu

„A avut loc încă un episod elocvent al activității criminale a Maiei Sandu, pentru care va trebui să apară în fața instanței. Aceasta a reușit să se înțeleagă sau să-l convingă pe premierul Canadei, cu scopul de șantaj și extorcare de la mine a refuzului asupra drepturilor bunurilor sustrase de la mine, să introducă sancțiuni împotriva mea pe teritoriul Canadei. În orice caz, fie că e vorba de o conspirație, fie doar depășirea atribuțiilor de serviciu din partea domnului Trudeau, mă voi adresa în instanțele de drept din Canada pentru investigarea acestei infracțiuni. La fel, mă voi adresa către Parlamentul Canadei pentru inițierea unei comisii de anchetă pe cazul participării unor persoane publice din Canada în acțiuni banditești și șantaj la adresa mea”, a scris Platon într-o postare pe Telegram.

Citește și: Veaceslav Platon, în LISTA SANCȚIUNILOR impuse de Canada. Guvernul de la Ottawa susține că „oligarhii” Plahotniuc, Șor și Platon au legături cu Rusia și încearcă să destabilizeze R. Moldova

Platon a adăugat că Maia Sandu ar fi solicitat să fie aplicate sancțiuni împotriva sa factorilor de decizie din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană, însă tentativele sale ar fi eșuat.

„Toată viața mea am refuzat în fel și chip de a mă implica în politică. Vedeam asta ca pe o treabă murdară și urât mirositoare. Dar rezultatul a fost că la putere au ajuns tot felul de ticăloși, escroci și mincinoși. Eu însumi am avut de suferit mult de la asta. Iată de ce nu-mi rămâne nicio soluție, decât să mă implic eu însumi în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, bine dezvoltat, în care despre sărăcie se va povesti ca despre un trecut sumbru și demult uitat”, a menționat Platon.

Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obţinut, prin scheme infracţionale, aproximativ un miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei. În iunie 2021, acesta a fost eliberat cu sprijinul procurorului general de atunci, Alexandr Stoianoglo, care a susţinut că dosarul lui Platon ar fi fost fabricat la comandă politică. În prezent, Platon este dat în urmărire internatională pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md