15:50:08 20.03.2023
Stiri

Ministrul Justiției, UIMIT de felul în care Stoianoglo se agață cu disperare de funcția de procuror GENERAL, după ce a „colaborat” cu Platon: „Este probabil un caz unic în lume când o persoană investigată acordă sfaturi juridice Procuraturii”

Actualitate 23.05.2022 11:41 Vizualizări2554 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției, UIMIT de felul în care Stoianoglo se agață cu disperare de funcția de procuror GENERAL, după ce a „colaborat” cu Platon: „Este probabil un caz unic în lume când o persoană investigată acordă sfaturi juridice Procuraturii”


Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va dezbate astăzi raportul de activitate a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, după ce Comisia de Evaluare a Performanțelor Procurorului General i-a acordat calificativul „nesatisfăcător”.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, consideră că Alexandr Stoianoglo s-ar fi compromis.

„A doua zi dezbatem la CSP raportul de evaluare a activității procurorului general suspendat. Până nu s-a luat decizia finală, nu vreau să mă pronunț pe subiect. Totuși, vreau să fac o precizare. Din punctul meu de vedere, procurorul general suspendat nu prea înțelege statutul constituțional al funcției. De exemplu, acesta a admis colaborări, în opinia mea, inadmisibile cu un personaj certat cu legea, căruia i s-a solicitat consultații juridice și formularea unei cereri de chemare în judecată din numele unei instituții a statului.

Citește și DOC // RAPORT: Performanțele lui Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale, „NESATISFĂCĂTOARE”. CSP ar urma să-i ceară președintei Maia Sandu demiterea acestuia

Este probabil un caz unic în lume când o persoană investigată de procuratură acordă sfaturi juridice aceleiași procuraturi. Repet, doar CSP are abilitatea să se pronunțe pe subiect, care este unul în exclusivitate administrativ și nicidecum unul politic, cum încearcă să-l califice, cu disperare, unii”, a punctat Litvinenco.

Citește și Veceaslav Platon, AUTORITATE incontestabilă pentru Stoianoglo? Procurorul general i-ar fi cerut unui martor să se conformeze INDICAȚIILOR date de Platon într-un dosar intentat în privința unei companii rusești

Comisia care a evaluat performanțele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, i-a acordat calificativul „nesatisfăcător”, iar acum CSP urmează să propună președintelui R. Moldova eliberarea din funcție a procurorului general suspendat, care s-a aflat la conducerea Procuraturii Generale până în toamna anului 2021, când a fost reținut într-un dosar de corupție.

Stoianoglo a calificat drept „circ” procesul de evaluare a activității sale, acuzând că înlăturarea sa din funcția s-ar face la comanda actualei guvernări.
Amintim că Alexandr Stoianoglo este cercetat penal în baza unui denunț depus de președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, pentru abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase făcute în fața organelor competente. Procurorului general suspendat i se impută promovarea unui amendament la legislație în anul 2011 care a facilitat „Laundromatul”, dar și firmele deținute de soția acestuia în Ucraina și care ar avea legătură cu Veaceslav Platon.

De asemenea, Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Platon în dosarul care vizează jaful bancar și pentru plata unor indemnizații lui Nicolae Chitoroagă, fostul șef de la PCCOCS, după eliberarea acestuia din funcție.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md