11:19:10 27.03.2023
Stiri

Judecător trimis pe banca ACUZAȚILOR, după ce emis o încheiere favorabilă controversatului Veaceslav Platon

Actualitate 23.05.2022 15:52 Vizualizări6583 Autor: Vitalie Hadei
Judecător trimis pe banca ACUZAȚILOR, după ce emis o încheiere favorabilă controversatului Veaceslav Platon


Magistrata Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, Olesea Țurcan, a fost trimisă pe banca acuzaților într-un dosar privind pronunțarea cu bună-știință a unei încheieri contrare legii în noiembrie 2020.

Judecătoarea este bănuită de pronunțarea cu bună știință a unei încheieri contrare legii în noiembrie 2020, prin care a fost instituită administrarea specială provizorie la „Moldasig” SA, administrată de stat prin intermediul Comisiei Naționale a Pieței Financiare, cu înlăturarea organelor de conducere statutare ale societății de asigurări în favoarea controversatului Veaceslav Platon.

Citește și: Percheziții la magistrata care i-a întors „ilegal” compania „Moldasig” lui Platon: Judecătoarea Olesea Țurcan nu-și recunoaște vina

Astfel, prin emiterea încheierii din 6 noiembrie 2020, judecătorul, în mod voalat, s-a expus asupra fondului cauzei civile, prin care s-a solicitat anularea actelor administrative individuale ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare în raport cu o companie privată și alte persoane juridice vizate.

În procesul audierii pe marginea circumstanțelor cazului investigat, magistratul a pledat nevinovat.

La această etapă a procesului penal, în privința magistratului nu a fost aplicată nicio măsură procesuală de constrângere.

Menționăm că, anterior, Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că judecătoarea Olesea Țurcan ar fi comis abateri disciplinare în dosarul companiei de asigurări „Moldasig”. În luna iulie 2021, pachetul majoritar de acțiuni al „Moldasig” SA a revenit în gestiunea statului, după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, care transmitea atribuțiile organelor de conducere și pachetul majoritar al „Moldasig” SA, gestionate de către stat, în administrare specială provizorie unor companii private în spatele cărora era Platon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md