05:24:30 16.04.2024
Stiri

Adevărul CRUNT despre FUGARII moldoveni, care se ascund acum la Londra: „Marea Britanie a fost dintotdeauna un refugiu perfect pentru ESCROCI”. Ambasadorul englez, MUȘTRULUI pentru „comentariul siropos” adresat consoartei lui Platon

Actualitate 17.01.2022 10:23 Vizualizări6244 Autor: Ziarul National
Adevărul CRUNT despre FUGARII moldoveni, care se ascund acum la Londra: „Marea Britanie a fost dintotdeauna un refugiu perfect pentru ESCROCI”. Ambasadorul englez, MUȘTRULUI pentru „comentariul siropos” adresat consoartei lui Platon


Fugarii Veaceslav Platon, Constantin Botnari sau Gheorghe Cavcaliuc au șanse mici să fie extrădați în R. Moldova de către organele de drept din Marea Britanie, deoarece aceștia și-ar fi transferat capitalurile deținute acolo. Atât timp cât banii și resursele lor sunt acolo, ar fi o minune ca dânșii să fie dați pe mâna justiției din R. Moldova, crede fostul premier Ion Sturza, care a explicat cum funcționează sistemul britanic.

Sturza a povestit că, la un moment dat, a avut o colaborare cu un jurnalist britanic, iar atunci când l-a întrebat de ce moldovenii, care spală zeci de miliarde de dolari de la ruși prin băncile din Anglia „nu sunt strânși la perete”, acesta i-a răspuns: „Păi banii vin la noi, nu pleacă”.

Citește și: VIDEO // Constantin Botnari, alias „BORSETKA”, și-a VOPSIT părul și a ieșit la rampă, după ce a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Acesta spune că NU mai are încredere în justiția din R. Moldova și vrea să fie cercetat la Londra

„Aici e buba. Banii vin! Britanicii, cu rămășițele lor de mentalitate colonială, consideră că banii, resursele, talentele trebuie să „vină”. În timp ce ei „bat bila” pe toloacă și beau un gin tonic cu sau fără gheață! Marea Britanie a fost dintotdeauna un refugiu perfect pentru oligarhi, escroci, dictatori farsori, cu o singură condiție - să-și parcheze „Jaguar”-urile pe malurile Tamisei. Tot sistemul britanic este construit în așa fel ca să nu-i deranjeze tare pe „deponenți”. Oligarhii din spațiul ex-sovietic, mafia americană, baronii narco-latino, canibalii din Africa, dictatorii din Asia și iarăși din spațiul ex-sovietic... clienți și sir(i) cu acte britanice în regulă... Culmea ipocriziei sunt bine-cunoscutele cazuri când membrii Curții Supreme de Justiție își iau „concediu” pentru a-i apăra pe oligarhi în calitate de avocați... în aceeași curte! Un fel de „zarabotok” în timpul liber”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

În același context, Sturza spune că în cazul lui Luca Filat a fost o excepție, deoarece a fost vorba de un studiu de caz pentru un faimos ONG anticorupție.

„Caz care a devenit celebru în mediile „academice”. Elbasi, miliarde în case și palate - Nu! Altă culme - deja a ridicolului - sunt comentariile siropoase ale ambasadorului englez la Chișinău la o postare făcută pe rețele de o consoartă a unui fugar de lux la Londra (Natalia Morari, concubina lui Veaceslav Platon - n.r.) – „Beautiful darling”! La ei tot ce pute a bani e „darling”, e „beatiful”! Așa că să nu avem mari iluzii, știu ei, fugarii moldoveni, ce știu - Лондон им поможет! И кукиш нам покажет... Britanicii nu trebuie rugați. Britanicii trebuie dați în judecată pentru complicitate la furtul miliardului și spălare de bani”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md