05:51:09 14.06.2024
Stiri

Fracțiunile PSRM și Platforma „DA” din CMC, puse într-o situație JENANTĂ de primarul Ion Ceban. Acesta va CONTESTA în instanță decizia CMC prin care terenul de 1,3 ha din fața UNIC a fost cedat cu 130 de mii de euro

Actualitate 21.02.2022 10:21 Vizualizări5043 Autor: Ziarul National
Fracțiunile PSRM și Platforma „DA” din CMC, puse într-o situație JENANTĂ de primarul Ion Ceban. Acesta va CONTESTA în instanță decizia CMC prin care terenul de 1,3 ha din fața UNIC a fost cedat cu 130 de mii de euro diez.md


Executivul Primăriei Chișinău va contesta în instanța de judecată decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 17 februarie curent, ce prevede privatizarea terenului aferent S.A. Magazinul Universal Central „UNIC” contra unei sume de 130 de mii de euro.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat că această decizie votată de consilierii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și ai Platformei „DA” „generează un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal”.

Citește și: Ședință cu SCANDAL la CMC: Socialiștii și Platforma DA au votat pentru CEDAREA terenului de 1,3 hectare din fața magazinului „UNIC” la un preț foarte mic

„Anterior, cu privire la acest teren a fost o decizie a judecății, iar în acest caz doar CMC, care este parlamentul local, putea decide în privința actelor juridice de administrare sau de dispoziție privind bunurile domeniului privat ale municipiului”, a adăugat acesta.

Citește și: Liderul Platformei „DA” le cere consilierilor municipali, inclusiv lui Andrei Năstase, să-și depună MANDATUL, după ce au votat alături de SOCIALIȘTI un proiect scandalos: „Platforma „DA” e mai mult decât Andrei Năstase sau Dinu Plîngău”

De menționat că decizia respectivă a provocat controverse în interiorul Platformei „DA”. Președintele interimar al formațiunii, Dinu Plîngău, a solicitat consilierilor municipali ai Platformei „DA” responsabili de domeniul funciar să-și depună mandatul. Printre consilierii care au votat această decizie se numără și președintele fondator al Platformei „DA”, Andrei Năstase. Ultimul a spus că Dinu Plîngău este neexperimentat și s-a grăbit atunci când a cerut demisia colegilor săi din CMC.

Citește și: Năstase ATACĂ foștii parteneri din PAS și JUSTIFICĂ votul comun cu PSRM, prin care un teren de 1,3 ha a fost cedat doar pentru suma de 130 de mii de euro: „Nu avem de ce să ne cerem scuze. PAS obstrucționează dezvoltarea Chișinăului”

Ulterior, Dinu Plîngău a făcut un pas înapoi, iar disputa din interiorul Platformei „DA” urmează să fie tranșată pe 5 martie curent.

„După ședința Biroului Politic Permanent al Platformei „Demnitate și Adevăr” s-a decis convocarea Consiliului Național Politic pentru data de 5 martie. Forurile statutare ale partidului vor analiza activitatea Fracțiunii Platforma „DA” din CMC pentru toată perioada de mandat. Este necesar să avem o discuție sinceră și să luăm decizii importante, care ar permite Platformei „DA” să fie o echipă mai puternică și mai unită”, a declarat astăzi Plîngău.


Stiri relevante

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md