10:32:33 22.07.2024
Stiri

Năstase a fost DESEMNAT în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale. Ce spune PPDA despre varianta CANDIDATULUI UNIC

Politică 31.08.2016 11:37 Vizualizări1928 Autor: Ziarul National
Năstase a fost DESEMNAT în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale. Ce spune PPDA despre varianta CANDIDATULUI UNIC Facebook


Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) a decis astăzi să-l desemneze pe liderul formațiunii, Andrei Năstase, în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale. În același timp, CPN a votat o declarație în care cheamă reprezentanții societății civile să convoace o nouă adunare a Forului Civic, care să identifice și să propună soluții pentru consolidarea forțelor politice sănătoase, participarea cu un singur candidat la alegerile prezidențiale și o listă comună la alegerile parlamentare.

Potrivit unui comunicat de presă al PPDA, membrii CPN al formațiunii au constatat degradarea situației social-politice în Republica Moldova și instaurarea unui regim dictatorial, care vrea să înlăture și ultima redută din calea acaparării puterii totale în stat – Președinția, prin „fraudarea masivă” a alegerilor din 30 octombrie.

„Deși scrutinul prezidențial este insuficient pentru demolarea oligarhiei de tip mafiot, acesta reprezintă un element important în demararea procesului de scoatere a țării din captivitate. Următoarea etapă, cea decisivă, fiind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În aceste condițiin s-a decis desemnarea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale”, se arată în comunicat.

Tot astăzi, a fost constituit grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului Andrei Năstase la alegerile prezidențiale. Grupul condus de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, va merge la Comisia Electorală la ora 12.00.

Declarația Consiliului Politic Național al Partiduluiv„Platforma Demnitate și Adevăr”

Ultimele acțiuni ale guvernării ilegitime, coordonate în mod criminal de oligarhul Plahotniuc și susținute tacit de așa zisa opoziție parlamentară geopolitică, aflată într-un front comun evident, dovedesc o dată în plus că în Republica Moldova s-a instaurat o dictatură fără precedent.

Acest lucru este probat, în mod special, de acțiunile din 27 august, când cetățenii țării au fost agresați, loviți și atacați cu gaze lacrimogene, au fost ținuți în țarcul rușinii de o poliție care se aseamănă din ce în ce mai mult cu un serviciu personal de pază al oligarhului. În același fel decurge pregătirea pentru alegerile prezidențiale, toate acțiunile în acest sens dovedind intenția vădită a guvernării de a frauda scrutinul din toamna acestui an.

Instituțiile de drept: poliție, justiție, procuratură și altele au fost capturate prin a le impune să execute doar ordinele criminale ale regimului. Clanul cleptocratic, care a capturat puterea politică, a promovat în funcții de stat indivizi corupți, iar lucrătorii onești ai acestor instituții sunt persecutați și concediați. Toate acestea au loc în timp ce criminalitatea crește vizibil.

Întreaga putere legislativă și executivă a fost supusă voinței unui singur personaj. Acesta își zice coordonator, dar, de fapt, procedează ca un dictator.

A fost instaurată teroarea politică – primari, lideri locali de partide sunt racolați prin metode corupțional-kgb-iste și impuși să adere la Partidul Democrat. S-au amplificat presiunile împotriva protestatarilor, ia amploare fenomenul persecuțiilor politice și crește numărul deținuților politici. Este hărțuită și întimidată presa independentă. Deci, există toate semnele instăurării și funcționării unui regim autoritar.

Instituțiile de control și supraveghere: CNI, CCA, Consiliul Concurenței, ANRE au aceeași soartă tristă ca și guvernul – stau la cheremul regimului și promovează o politică îndreptată împotriva poporului, democrației și bunului simț. Comisia Electorală Centrală a devenit parte a acestui sistem sinistru, gata să pună la cale planul diabolic de fraudare masivă a alegerilor.

Holdingul propagandistic al lui Plahotniuc spală creierii consumatorilor de programe rămași fără surse alternative de informație, linșează zilnic oponenții politici, în special pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Regimul oligarhic, care a împins Moldova într-o catastrofă socială, demografică și economică, a dat de înțeles că va purcede la fraudarea masivă a alegerilor prezidențiale, pentru a se menține la putere.

În aceste condiții, Platforma Demnitate și Adevăr consideră că scrutinul prezidențial este insuficient pentru demolarea oligarhiei de tip mafiot, dar reprezintă un element important în inițierea procesului de scoatere a țării din captivitate. Considerăm că următoarea etapă, cea decisivă, va demara prin declanșarea cât mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate. În acest sens, considerăm obligatorie consolidarea forțelor politice cu adevărat anti-oligarhice, atragerea în acest parteneriat a tuturor forțelor sănătoase din societatea civilă, cristalizarea unei alternative politice viabile, cu care să venim în fața întregii societăți.

Consiliul Politic Național al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” decide:

• înaintarea domnului Andrei Năstase în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie;

 • își afirmă sprijinul pentru ideea desemnării unui candidat comun din partea partidelor reale de opoziție și cere suportul societății civile independente pentru acest candidat;
 • își asumă printre priorități ale partidului și ale viitorului președinte demiterea cât mai rapidă a actualei guvernări, instaurarea unui nou Guvern, format din o garnitură de specialiști de calificare și reputație impecabile înaintate de forțele de opoziție unite, sub controlul societății civile;
  • cheamă reprezentanții societății civile să convoace o nouă adunare a Forului Civic, în cadrul căruia să fie dezbătute și aprobate soluțiile pentru consolidarea forțelor politice sănătoase, modul de declanșare a alegerilor parlamentare, participarea cu un singur candidat la alegerile prezidențiale și o listă comună la alegerile parlamentare.
 • Considerăm că suntem obligați să ieșim în fața întregii societăți pentru a prezenta un instrument clar și transparent de desemnare a unui candidat unic la funcția de președinte și de unificare a forțelor pentru alegeri parlamentare. Republica Moldova are nevoie de un președinte ales de către întreg poporul care va demara scoaterea instituțiilor statului din captivitate, va avea capacitatea să reziste în fața mașinăriei de propagandă a regimului, va face față tuturor presiunilor exercitate de cei care au capturat statul prin intermediul structurilor de forță.

  Acum, ca niciodată, este nevoie de conjugarea eforturilor elitelor politice și intelectuale pentru a pune în discuție întreg complexul de probleme ce țin de organizarea scrutinului prezidențial și soluțiile pentru victoria în fața guvernării antipopulare și a pretinsei opoziții complicitare, inclusiv elaborarea în comun a strategiilor privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

  Chișinău, 31 august 2016


  Stiri relevante

  Parteneri
  Descoperă
  Punct de vedere NAȚIONAL
  22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

  19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

  15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

  Abonament
  Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
  Sondaj
  Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
  Prietenii noștri

  Widget cu noutăți la tine pe site

  Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

  Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md