03:51:33 18.07.2024
Stiri

Platforma „DA” vrea CONSTITUIREA unui POL Antioligarhic cu PAS și „Partidul Nostru”. Ce solicitări au fost făcute la adresa lui Dodon

Politică 20.12.2016 15:00 Vizualizări2449 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” vrea CONSTITUIREA unui POL Antioligarhic cu PAS și „Partidul Nostru”. Ce solicitări au fost făcute la adresa lui Dodon


Platforma „Demnitate și Adevăr” îi cere noului președinte, Igor Dodon, să renunțe la demagogia geopolitică și, în cel mult 10 zile din ziua învestiturii, să întreprindă cel puțin șase acțiuni stringente.

1.Să propună Parlamentului inițiativa legislativă privind anularea legii care impune cetățenii să achite miliardele furate;

2.Să facă o solicitare la adresa serviciilor speciale din mai multe țări privind anchetarea jafului bancar, a spălătoriei mafiei ruseşti prin intermediul justiţiei din R. Moldova și recuperarea miliardelor sustrase;

3.Să nu promulge actele legislative, adoptate de actualul Parlament, privind așa-zisa reformă a sistemului de pensii. În cazul în care aceste acte legislative vor fi promulgate de președintele în exercițiu, să fie înaintată inițiativa legislativă privind anularea majorării vârstei de pensii și stagiului de cotizare.

4.Să întreprindă toate acțiunile legale, politice, sociale ce se impun pentru demiterea actualului procuror general şi desemnarea unui nou procuror general independent, profesionist, din afara zonei de influență a oligarhiei criminale.

5.Să nu promulge legea privind anularea capitalului și stimularea fiscală. În cazul în care această lege va fi promulgată de actualul președinte, să înainteze inițiativa legislativă privind anularea acestei legi.

6.Să vină cu inițiativa legislativă privind demonopolizarea reală a pieței mediatice, în special și prioritar a celei audiovizuale, inclusiv prin trecerea imediată la televiziunea digitală.

„Conștientizând faptul că guvernarea nocturnă este incapabilă să rezolve gravele probleme cu care se confruntă țara și cetățenii ei, ținând cont de derapajul tot mai accentuat al Moldovei spre un regim autoritar, Platforma „DA” face apel către întreaga societatea civilă, inclusiv partidele extraparlamentare de opoziţie PAS, PN şi altele să constituie împreună un Pol Antioligarhic, menit să consolideze întreaga societate și să combată cu toată determinarea dezmățul oligarhic, inclusiv prin reluarea cât mai rapidă a protestelor masive împotriva regimului antipopular”, a declarat liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă aceste „probleme de maximă stringenţă” nu vor fi rezolvate, Platforma își propune colectarea de semnături în vederea organizării în următoarea perioadă a unui referendum privind anularea legii despre întoarcerea de către cetățenii țării „a miliardelor furate de guvernanți, dar și a celei de legalizare a averilor și mijloacelor financiare ilicite ale acestora”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md