23:09:05 22.05.2024
Stiri

Ședință cu SCANDAL la CMC: Socialiștii și Platforma DA au votat pentru CEDAREA terenului de 1,3 hectare din fața magazinului „UNIC” la un preț foarte mic

Actualitate 17.02.2022 17:13 Vizualizări3161 Autor: Ziarul National
Ședință cu SCANDAL la CMC: Socialiștii și Platforma DA au votat pentru CEDAREA terenului de 1,3 hectare din fața magazinului „UNIC” la un preț foarte mic


Terenul cu o suprafață de 1,3 hectare din fața magazinului „Unic” din centrul Chișinăului a fost cedat astăzi propietarului acestui centru comercial prin votul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

În favoarea acestei decizii, dezbătute cu scandal în sedința CMC, au votat 16 consilieri municipali socialiști și 11 aleși locali ai Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Consilierul socialist Dinari Cojocari l-a invitat în fața consilierilor din CMC pe executorul judecătoresc Nicolae Pașa să prezinte decizia definitivă a judecății care ar impune Primăria să cedeze acest teren contra unei sume de doar 130 de mii de euro.

Lidera fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din CMC, Zinaida Popa, a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect și expedierea unui demers la adresa Curții Supreme de Justiție pentru a-și revedea decizia, care ar submina interesul public. Ea a anunțat că subiectul este cercetat și de organele de drept. Aleșii locali ai PAS au părăsit ședința, după ce colegii din CMC nu au susținut propunerea.

Șeful adjunct al Direcției Urbanism și Arhitecură din cadrul Primăriei Chișinău, Adrian Grigorițchi, a amintit că a avizat negativ proiectul consilierului socialist Dinari Cojocari, fiindcă instanța de judecată nu a indicat autorităților locale cum se execute decizia respectivă.

„Prin aprobarea acestui proiect, se încalcă foarte grav interesul municipalității”, a declarat Grigorțichi.

Anterior, consilierii municipali din opoziție au declarat că prețul de piață al acelui teren din fața magazinului „Unic” ar fi de câteva zeci de ori mai mare decât cel cu care a fost cedat de către municipalitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md