20:26:34 17.06.2024
Stiri

Andrei Năstase DEMISIONEAZĂ din Platforma „DA”, după ce a fost dat afară de Plîngău. Liderul formațiunii va fi acționat în JUDECATĂ: „Muncești, construiești și vine câte un NESPĂLAT și-ți pune eticheta de corupt…”

Actualitate 22.12.2022 10:59 Vizualizări3949 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase DEMISIONEAZĂ din Platforma „DA”, după ce a fost dat afară de Plîngău. Liderul formațiunii va fi acționat în JUDECATĂ: „Muncești, construiești și vine câte un NESPĂLAT și-ți pune eticheta de corupt…”


Liderul fondator al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, alături de mai mulți consilieri municipali, au demisionat astăzi din formațiunea condusă de Dinu Plîngău. Totodată, Năstase îl va acționa în judecată pe Plîngău, cel pe care l-a propus în calitate de lider al Platformei „DA”, deoarece acesta a sugerat că dânsul, alături de colegii săi din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ar fi luat bani pentru votarea scandaloaselor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ).

„Muncești, construiești și vine câte un nespălat și-ți pune eticheta. Ne înaintăm demisia din Platforma „DA” și-l vom acționa în judecată pe Dinu Plîngău, deoarece a sugerat că suntem corupți și am fi în slujba unor grupuri de interese. Eroarea istorica a tânărului președinte al Platformei „DA” riscă să ducă la dispariția partidului! Sper să nu constatăm cu toții acest lucru în noiembrie 2023! Până aici! Frumoasa poveste a Platformei „DA” s-a terminat”, a precizat astăzi Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Năstase a ținut să precizeze că el nici nu a participat la acea ședință a CMC în cadrul cărei au fost votate PUZ-urile.

De menționat că Platforma „DA”, în frunte cu Dinu Plîngău, i-a dat afară din partid pe majoritatea consilierilor din CMC, inclusiv pe Andrei Năstase.

„Mulți nu au rezistat tentațiilor care există acolo (CMC) și, prin decizia Biroului Politic Național, putem constata că procesul de resetare internă a Platformei „DA” a luat sfârșit. Dualitatea în interiorul partidului a luat sfârșit. Nu e secret pentru nimeni că majoritatea acuzațiilor sau lipsei rezultatelor în ultimele scrutine electorale erau legate, în special, de fostul lider de partid, Andrei Năstase. A fost retras sprijinul la toți, inclusiv lui Andrei Năstase. El e președintele fracțiunii și este cel mai responsabil. Știu că vor fi întrebări de la cei mai aprigi susținători ai lui Andrei Năstase. După sărbători va fi convocată ședința Consiliului Național Politic pentru a accelera procesul de pregătire pentru alegerile locale. Partidul se disociază de consilierii municipali, se disociază de declarațiile lor și le solicită să-și depună mandatele”, a menționat Plîngău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md