12:59:40 21.07.2024
Stiri

„Igor Dodon este gata să dea FOC ȚĂRII pentru al doilea mandat”. Platforma „DA” susține că va VOTA proiectele propuse de Guvern, dar nu aprobă asumarea de răspundere a Guvernului. „Nici Chicu nu a fost de acord cu această asumare”

Actualitate 03.07.2020 10:32 Vizualizări8912 Autor: Ziarul National
„Igor Dodon este gata să dea FOC ȚĂRII pentru al doilea mandat”. Platforma „DA” susține că va VOTA proiectele propuse de Guvern, dar nu aprobă asumarea de răspundere a Guvernului. „Nici Chicu nu a fost de acord cu această asumare”


Platforma „DA” alături de celelalte partide de opoziție nu va participa la ședința de astăzi a Parlamentului, în cadrul căreia premierul Ion Chicu trebuia să-și asume răspunderea pe un pachet de legi care se referă la modificarea bugetului de stat.

„Noi ne dorim creșterea pensiilor, salariilor, creșterea subvențiilor, doar că acest lucru trebuie de făcut legal, fără scopuri meschine. Or această asumare se face în scop electoral, deoarece cineva se teme că nu va obține cel de-al doilea mandat de președinte. Igor Dodon este gata să dea foc țării pentru a obține cel de-al doilea mandat de președinte”, a declarat în această dimineață vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari crede că nici premierul Ion Chicu nu ar fi fost de acord cu această asumare de răspundere, dar ar avea polițe de plătit lui Dodon, după ce a lucrat pentru Plahotniuc: „Am văzut că Ion Chicu a spus că se gândește la demisie... E un șantaj al lui, pentru că nici el nu a fost de acord cu această asumare. E un șantaj primitiv. Dacă ați spus asta, atunci plecați și nu-l mai ascultați pe Dodon. El a profitat și v-a folosit cum a vrut”.

Astfel, Slusari spune că proiectele propuse de Guvern trebuie aprobate prin procedura clasică.

„Noi suntem gata să discutăm toate proiectele în comisii, iar ulterior să fie aprobate în plenul Parlamentului. Putem să lucrăm și sâmbătă, și duminică. Și încă ceva: dacă acest guvern nu face față problemelor, atunci Platforma „DA” își asumă guvernarea”, a conchis Alexandru Slusari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md