00:42:52 23.05.2024
Stiri

Liderul Platformei „DA” le cere consilierilor municipali, inclusiv lui Andrei Năstase, să-și depună MANDATUL, după ce au votat alături de SOCIALIȘTI un proiect scandalos: „Platforma „DA” e mai mult decât Andrei Năstase sau Dinu Plîngău”

Actualitate 18.02.2022 09:48 Vizualizări22946 Autor: Ziarul National
Liderul Platformei „DA” le cere consilierilor municipali, inclusiv lui Andrei Năstase, să-și depună MANDATUL, după ce au votat alături de SOCIALIȘTI un proiect scandalos: „Platforma „DA” e mai mult decât Andrei Năstase sau Dinu Plîngău” jurnal.md


Președintele interimar al Platformei „DA”, Dinu Plîngău, solicită ca toți consilierii municipali ai formațiunii, inclusiv Andrei Năstase, să-și depună mandatele, după ce ieri, alături de consilierii socialiști, au cedat unui agent economic 1,3 ha de teren din fața centrului comercial UNIC pentru suma de 2,1 milioane de lei sau 130 de mii de euro.

„După o noapte nedormită și ore de discuții cu unii colegi care la fel ca mine n-au dormit această noapte, am luat o decizie. Decizia de ieri, din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele republicii. Această decizi nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid. Platforma „DA” e mai mult decât Andrei Năstase sau Dinu Plîngău, și cu atât mai mult, nu se limitează la consilierii municipali. Platforma „DA” este o idee care ne-a aduna în stradă și după în politică. Încălcare acestor principii și idei, nu face decât să lovească dur în întregul partid și în toți colegii care trăiesc doar emoții pozitive față de Platforma „DA””, a precizat Plângă în această dimineață.

Citește și: Ședință cu SCANDAL la CMC: Socialiștii și Platforma DA au votat pentru CEDAREA terenului de 1,3 hectare din fața magazinului „UNIC” la un preț foarte mic

Potrivit lui, ar fi cazul ca cei vinovați să-și depună mandatele.

„Astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată de Fracțiunea Platforma „DA” din CMC, ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier. În calitate de Președinte interimar al Platformei „DA”, voi solicita convocare urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politici a consilierilor municipali din partea Platformei „DA”, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului și pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid. Situația per ansamblu, atât poziția Fracțiunii Platformei DA din CMC, cât și această postare urmează a fi analizată conform procedurilor statutare de către Comisia de Etică și Disciplină a partidului.

Consider că valorile pentru care am ieșit în stradă sau am decis să fac politică au fost călcate în picioare de unii, pentru mine, foști colegi. Partidul va avea de ales, poate mai repede decât ne-am fi așteptat, dacă își dorește cu adevărat să dăm o șansă echipei sau să rămânem în stagnare. Forurile statutare, cel mai probabil vor decide între demiterea mea sau demiterea unor consilieri municipali care au pierdut contactul cu valorile partidul.

Sunt gata să-mi dedic tot timpul și energia pentru a reda o șansă Platformei DA, care cred că are toate posibilitățile, nu doar să obțină un rezultat foarte frumos la locale, dar și să treacă în Parlament la viitorul scrutin, dacă va fi voință pe interior”, a menționat Plîngău.

De menționat că reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, foștii parteneri ai Platformei „DA”, au criticat dur votul comun prin care bugetul capitalei a fost prejudiciat.

„Socialiștii lui Ceban, alături de luptătorii pentru „demnitate și adevăr”, consilierii Platforma „DA” din CMC, au votat proiecte de decizii halucinante, care vor prejudicia bugetul local cu zeci de milioane de lei. Au votat o decizie prin care au vândut terenul de lângă UNIC (1.3 hectare) cu 2.1 milioane lei, adică de 19 ori mai puțin decât valoarea de piață. Iar unele opinii arată un preț chiar și de 100 de ori mai mic decât cel real. Furtul e atât de mare încât nici măcar comuniștii, partenerii de bloc ai lui Ceban, n-au votat.

Consilierii PAS vor solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor PSRM ai lui Ceban și Platformei „DA”. De asemenea, colegii vor face demersurile necesare la CNA, Procuratură, pentru a investiga acest caz deosebit de grav de prejudiciere a averii Chișinăului”, a menționat deputatul PAS, Radu Marian.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md