04:56:49 16.04.2024
Stiri

Controversatul Veaceslav Platon își face PARTID, care ar reprezenta o contrapondere pentru PAS. Acesta anticipează și o „revoluție”: „Mămăliga va exploda, iar Maia Sandu va fi scoasă din palatul prezidențial cu tot cu fotoliu”

Actualitate 15.12.2021 19:17 Vizualizări6522 Autor: Ziarul National
Controversatul Veaceslav Platon își face PARTID, care ar reprezenta o contrapondere pentru PAS. Acesta anticipează și o „revoluție”: „Mămăliga va exploda, iar Maia Sandu va fi scoasă din palatul prezidențial cu tot cu fotoliu” stiri.md


Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, fugit la Londra de justiția moldovenească, a lansat un nou atac la adresa guvernării și președintelui Maia Sandu. Concubinul jurnalistei Natalia Morari susține că toate acțiunile întreprinse de actuala guvernare sunt greșite, iar asta ar putea să-l determine să-și creeze un partid politic.

Platon este deranjat de faptul că Marina Tauber, candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de primar al municipiului Bălți, a fost exclusă din cursa electorală.

„Măștile au fost date la o parte, iar acum vedem urmașii lui Vlad Plahotniuc, doar că lipsiți de inteligență, viclenie și prudență. Iar dacă decizia lui Plahotniuc de a-l exclude pe Năstase din alegerile de la Chișinău a fost una exclusiv emotivă (Năstase îl scotea din fire), la Bălți - s-a făcut din prostie. Prin guvernarea sa, Maia Sandu a șters în totalitate limita dintre rău și bun. Potlogarii și politicienii cu o reputație proastă deja nu mai arată atât de rău pe fundalul PAS. Astăzi, noțiunea „oamenii buni” a ajuns una de ocară. Nimeni nu mai vrea să fie „om bun”. Chiar și eu, în dorința de a mă distanța, vreau să fiu om rău. Am putea chiar crea un partid al „oamenilor răi”, adică opusul prostiei, aroganței, narcisismului și fărădelegii”, a scris Platon pe pagina sa de Facebook.

Acesta, la fel ca și socialiștii, susține că pe timpul lui Plahotniuc lucrurile ar fi mers mai bine.

„Despre alegeri democratice în Moldova putem uita. Sandu se va ține de putere până la urmă. Va trece toate limitele - posibile și imposibile. A exclude din scrutin, a intenta dosare penale, a șantaja, a reprima libertatea presei - toate vor fi laolaltă. Și toate se vor desfășura sub acompaniament tot mai puternic al demagogiei cu privire la protejarea democrației, valorilor europene, combaterii propagandei și conspirației oligarhice. Într-un final, ea va deveni atât de iritantă, încât mămăliga va exploda și va fi scoasă din palatul prezidențial cu tot cu fotoliu. Dar ce va rămâne după Sandu? O țară distrusă, plină de credite precum pomul de Crăciun?! Este uimitor cum oamenii, care vizează la o viață bună, își aleg conducători care îi duc până la disperare”, a mai scris acesta.

Citește și: Un nou DOSAR penal pe numele fugarului Platon. „Grupul CRIMINAL organizat” condus de acesta ar fi provocat o daună de circa 20 de MILIOANE de lei la AO BNAA”

Amintim că Veaceslav Platon a părăsit R. Moldova la puțin timp după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Acesta a fost surprins la Londra, inclusiv alături de fondatoarea Tv8, jurnalista Natalia Morari, care i-a născut un copil în primăvara acestui an. Recent, Procuratura a deschis un nou dosar pe numele fugarului Platon. Acesta este acuzat că ar fi prejudiciat Asociația Obștească „Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule” (AO BNAA) cu 19 556 095 de lei.

Pe 2 decembrie curent, procurorii au dispus inițierea investigațiilor în vederea căutării lui Platon și, concomitent, au înaintat în instanța de judecată demersul privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 de zile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md