12:55:33 21.07.2024
Stiri

Veaceslav Platon, în LISTA SANCȚIUNILOR impuse de Canada. Guvernul de la Ottawa susține că „oligarhii” Plahotniuc, Șor și Platon au legături cu Rusia și încearcă să destabilizeze R. Moldova

Actualitate 02.06.2023 13:57 Vizualizări2513 Autor: Ziarul National
Veaceslav Platon, în LISTA SANCȚIUNILOR impuse de Canada. Guvernul de la Ottawa susține că „oligarhii” Plahotniuc, Șor și Platon au legături cu Rusia și încearcă să destabilizeze R. Moldova


Guvernul Canadei impune sancțiuni unor oligarhi, oameni de afaceri și politicienilor moldoveni, deoarece au legături cu Federația Rusă și încearcă să destabilizeze R. Moldova. Anunțul a fost făcut joi, în ziua Summitului Comunității Politice Europene, de către Ministerul de Externe al Canadei.

Potrivit instituției, sancțiunile vizează șapte persoane și o entitate, formațiunea de opoziție prorusă – Partidul „Șor”.

Citește și: UE sancționează cinci persoane, inclusiv pe Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. Regimul de sancțiuni a fost creat la propunerea României, pentru a contracara acțiunile de destabilizare a R. Moldova

Persoanele vizate de sancțiuni sunt Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc, dar și controversatul Veaceslav Platon, care se ascunde de justiția moldovenească la Londra. De menționat că numele lui Platon apare pentru prima dată în lista sancțiunilor impuse de Occident.

„Aceste sancțiuni țintite vor contribui la subminarea capacității Rusiei de a continua invazia sa nejustificată a Ucrainei prin R. Moldova, de a contracara eforturile ruse de destabilizare în regiune și de a sprijini Guvernul democratic al R. Moldova”, notează ministerul de Externe de la Ottawa, citat de Reuters.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, Canada a impus sancțiuni în privința a peste 1 900 de persoane și entități.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md