20:19:20 16.01.2021
 
Stiri

Premierul Chicu îi ARATĂ DIN DEGET ombudsmanului Mihail Cotorobai, pentru că „e generator de INTOXICAȚII mediatice”: „L-am invitat să mergem împreună la acele instituții, dar a REFUZAT. A spus că se teme”

Social 25.03.2020 18:00 Vizualizări1822 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu îi ARATĂ DIN DEGET ombudsmanului Mihail Cotorobai, pentru că „e generator de INTOXICAȚII mediatice”: „L-am invitat să mergem împreună la acele instituții, dar a REFUZAT. A spus că se teme”


Premierul Ion Chicu se arată extrem de deranjat de faptul că ombudsmanul Mihail Cotorobai ar fi răspândit astăzi o „informație falsă”. Mai mult, Chicu spune că l-a invitat pe Mihail Cotorobai să meargă cu el la instituțiile care ar duce lipsă de echipament de protecție, însă ultimul ar fi refuzat.

„Noi înțelegem că sunt foarte mulți pentru care cu cât e mai rău, cu atât mai bine pentru ei. Nu este prima dată, societatea e obișnuită cu astfel de cazuri. Rugămintea mea e ca informațiile să fie verificate la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Unul dintre generatorii acestei intoxicări mediatice, cu statut înalt în R. Moldova, a răspândit astăzi niște zvonuri. La propunerea mea de a merge împreună la acele instituții medicale, a refuzat. A zis că se teme, dar răspândește informații de acest gen. Era simplu de verificat informația la MSMPS, iar dacă nu, atunci să meargă la fața locului”, a declarat în această seară premierul Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Citește și: Un număr IMPUNĂTOR de medici din R. Moldova intenționează să-și prezinte DEMISIA, pentru că sunt puși să lupte „în prima linie” cu COVID-19 fără echipament de protecție: Promisiunea ministrei Sănătății

Premierul a precizat că nu poate un spital raional, care nu are pacienți infectați cu COVID – 19, să fie dotat cu echipamente de un înalt grad de protecție.

Citește și: MSMPS respinge informațiile prezentate de Avocatul Poporului: „Persoane anonime au indicat două unități spitalicești care dispun de echipamentul necesar”

„Pe măsură ce acest virus se va extinde, noi o să implicăm mai multe spitale, care automat capătă statutul de instituții strategice în combaterea virusului. Cum aceste instituții capătă acest statut, atunci nivelul de echipare se schimbă. Dacă mergeți într-un spital raional și vă așteptați că o să găsiți aceleași ecrane de protecție, atunci nu o să le găsiți. Alocarea unui asemenea echipament se face când primesc pacienți infectați”, a precizat Chicu.

Oficialul a mai adăugat că astăzi au fost alocate din Fondul de Rezervă al Guvernului 36,028 de milioane lei către MSMPS, pentru procurarea echipamentelor de protecție cu scopul prevenirii și controlului infecției cu COVID-19. „Vor fi procurate 200 de mii de ecrane de protecție și 500 de mii de respiratoare. Noi și acum avem resursele necesare, pe care nu trebuie să le irosim. Vedeți că cererea de tot felul de echipamente este foarte mare și chiar se atestă un deficit la nivel internațional”, a conchis Ion Chicu.

De menționat că ombudsmanul Mihai Cotorobai a remis astăzi un comunicat de presă, prin intermediul căruia arăta că un număr impunător de medici din R. Moldova ar intenționa să demisioneze, pentru că instituțiile medicale nu ar fi dotate cu echipament de protecție, care ar oferi o siguranță personalului medical în momentul acordării asistenței medicale în cazurile de COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md