00:38:13 23.05.2024
Stiri

Popșoi regretă că foștii membri ai Curții Constituționale NU au venit la audierile comisiei de ANCHETĂ. Acesta e convins că judecătorii au primit INDICAȚII pentru a emite deciziile controversate din luna iunie

Politică 05.12.2019 14:45 Vizualizări1850 Autor: Ziarul National
Popșoi regretă că foștii membri ai Curții Constituționale NU au venit la audierile comisiei de ANCHETĂ. Acesta e convins că judecătorii au primit INDICAȚII pentru a emite deciziile controversate din luna iunie Captură privesc.eu


Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale (CC) și al Procuraturii Generale, Mihai Popșoi, regretă faptul că foștii judecători ai CC s-au eschivat să se prezinte astăzi la audieri, mai ales că cetățenii R. Moldova vor să afle ce s-a întâmplat în acea „săptămână de foc”, când erau două guverne și exista riscul pentru izbucnirea unui conflict.

„Ei motivează că judecătorii sunt inamovibili, dar mandatul lor s-a încheiat. Mai mult, prezența lor nu poate fi interpretată cu răspunderea juridică. Menirea Comisiei e să ofere cetățenilor răspuns la unele întrebări: ce s-a întâmplat în acea săptămână de foc. Poate ei au primit indicații de la cineva. A fost o situație în care existau două guverne și era riscul să se ajungă la un conflict”, a spus astăzi Popșoi, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Potrivit acestuia, deciziile CC din 7, 8 și 9 iunie au dat peste cap totul în R. Moldova, iar după o săptămână „au șters totul cu buretele”, anulând acele acte, de parcă nu s-a întâmplat nimic.

„Am vrut să aflăm de la cine au primit indicații. Comisia a acumulat suficiente informații până acum, însă ne doream să primim informații și de la unele persoane-cheie în acea săptămână de foc. Este o sfidarea a Parlamentului și a cetățenilor. Regretăm că foștii judecători ai CC nu au avut curajul și bunul-simț de a oferi explicații. Au aruncat țara în haos”, a adăugat acesta.

Popșoi a subliniat că a mai vrut să afle de la foștii judecători ai CC de ce au fost șterse imaginile de pe camerele din interiorul și exteriorul edificiului. „Am vrut să vedem cine a intrat atunci în instituție, în afară de personalul Curții. Există multe informații că deciziile de atunci au fost influențate politic”, a conchis Popșoi, care în curând va prezenta public raportul pregătit de Comisia de anchetă.

De menționat că foștii judecători ai Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, Corneliu Gurin, Raisa Apolschi, Veaceslav Zaporojan, Aurel Băieșu și Artur Reșetnicov, l-au informat pe Popșoi, prin intermediul unei scrisori, că membrii CC nu pot fi chestionați sau trași la răspundere pentru hotărârile pe care le-au pronunțat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md