08:20:26 19.06.2024
Stiri

PAS a desemnat un nou VICEPREȘEDINTE al Parlamentului, după ce Mihail Popșoi l-a înlocuit pe Nicu Popescu în fruntea MAEIE

Actualitate 24.01.2024 10:33 Vizualizări2171 Autor: Ziarul National
PAS a desemnat un nou VICEPREȘEDINTE al Parlamentului, după ce Mihail Popșoi l-a înlocuit pe Nicu Popescu în fruntea MAEIE


Deputata Doina Gherman urmează să fie numită președintă a fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și, totodată, vicepreședintă a Parlamentului, după ce Mihai Popșoi l-a înlocuit astăzi pe Nicu Popescu în fruntea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Anunțul a fost făcut de spicherul Parlamentului, Igor Grosu.

Igor Grosu i-a mulțumit lui Nicu Popescu pentru munca depusă în ceea ce priveşte apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană.

Citește și: VIDEO // Vicepremierul Nicu Popescu a DEMISIONAT: „În doi ani și jumătate am reușit să punem R. Moldova ferm pe calea aderării la UE și pe viitoarea hartă lărgită a Uniunii”

„Îi mulțumesc domnului ministru Nicu Popescu pentru dăruirea și eforturile depuse în fruntea diplomației moldovenești. A fost o muncă enormă, o muncă de echipă, prin care R. Moldova a reușit să deschidă negocierile de aderare la UE și să capete un loc important în rândul țărilor lumii. În doar doi ani, Nicu Popescu, împreună cu alți membri ai echipei președintei Maia Sandu, împreună cu colegii noștri, a contribuit la unul din principalele deziderate ale moldovenilor, care acum câțiva ani părea imposibil – ne-a adus mai aproape de Uniunea Europeană - am primit statut de țară candidată și am deschis negocierile de aderare la UE”, a precizat Grosu într-o postare pe Facebook.

Președintele Parlamentului este convins că succesorul lui Popescu, vicepreședintele Parlamentului Mihali Popșoi, va îndeplini obiectivul suprem de a apropia și mai mult R. Moldova de UE.

Citește și: Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, noul ministru de Externe: Nicu Popescu, aplaudat în picioare la ultima ședință de Guvern în cadrul căreia participă în calitate de ministru

„Avem în față un drum dificil și complex, de aceea avem nevoie ca lucrurile începute bine să continue. Ne bucurăm că Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului, șeful fracțiunii PAS și persoana care s-a îngrijit de promovarea diplomației parlamentare pe plan extern își va asuma provocările care ne stau în față din poziția de ministru de Externe.

De asemenea, doamna Doina Gherman, a cărei responsabilitate în a promova implicarea femeilor în viața politică și eforturi de a promova interesele R. Moldova pe plan internațional sunt bine cunoscute, va fi numită șefa fracțiunii PAS și vicepreședintă a Parlamentului. La prima ședință din această sesiune, care va avea loc pe data de 1 februarie, voi anunța și restructurările din comisiile parlamentare”, a punctat Igor Grosu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md