15:35:01 18.05.2024
Stiri

Noul ministru al Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, despre relațiile cu Rusia: „Comunicarea cu Rusia va fi bazată doar pe interesul nostru NAȚIONAL. Rusia ține armata sa de peste 30 de ani pe teritoriul R. Moldova, violând statutul de neutralitate”

Actualitate 29.01.2024 10:41 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National
Noul ministru al Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, despre relațiile cu Rusia: „Comunicarea cu Rusia va fi bazată doar pe interesul nostru NAȚIONAL. Rusia ține armata sa de peste 30 de ani pe teritoriul R. Moldova, violând statutul de neutralitate”


Vicepremierul Mihail Popșoi, noul ministru al Afacerilor Externe, nu vede premise pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale cu Federația Rusă atât timp cât Moscova nu respectă integritatea teritorială a R. Moldova.

„Poziția R. Moldova în comunicarea cu Federația Rusă, la fel ca și cu orice alt stat, va fi principială, bazata pe interesul național al R. Moldova: doar în baza intereselor cetățenilor, în baza suveranității, independenței și integrității teritoriale a R. Moldova. Acesta este fundamentul în relațiile noastre cu Rusia, dar și cu alte state”, a declarat astăzi Mihail Popșoi, la puțin timp după depunerea jurământului de învestire în funcție.

Totodată, Popșoi a amintit de rolul distructiv al Rusiei în reunirea celor două maluri ale Nistrului.

„Contribuția diplomației noastre la reintegrarea R. Moldova a fost și rămâne una esențială. Trebuie să ne asigurăm că toate țările partenere respectă integritatea teritorială a R. Moldova. Acest dialog a fost unul complicat, în special cu unele țări. Doar o singură țară ține armata sa pe teritoriul R. Moldova pe peste 30 de ani, violând astfel statutul de neutralitate. Și va trebui să depunem eforturi susținute, astfel ca să obținem acest respect al neutralității, suveranității și independenței noastre de către toți actorii internaționali. Sunt sigur că diplomația R. Moldova, cu abilitatea și profesionismului care îi sunt caracteristice, va contribui la acest efort”, a punctat Popșoi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md