17:11:03 17.05.2022
Stiri

Dosarul clădirilor „Casa Modei” și ASITO a ajuns din nou la Curtea de Apel, după ce reprezentanții lui Veaceslav Platon au încercat să TERGIVERSEZE luare unei decizii. Magistrații pot pune PUNCT astăzi acestui proces anevoios

Actualitate 25.11.2021 09:47 Vizualizări1710 Autor: Ziarul National
Dosarul clădirilor „Casa Modei” și ASITO a ajuns din nou la Curtea de Apel, după ce  reprezentanții lui Veaceslav Platon au încercat să TERGIVERSEZE luare unei decizii. Magistrații pot pune PUNCT astăzi acestui proces anevoios


Dosarul celor două imobile din centrul capitalei, „Casa Modei” și fostul sediu ASITO, la care pretinde fugarul Veaceslav Platon, a ajuns iarăși la Curtea de Apel Chișinău, iar astăzi are loc o nouă ședință de judecată. Cauza penală a reintrat pe rol, după ce instanța de fond a dat - pentru a doua oară consecutiv - câștig de cauză companiei Continental Business Invest SRL, actuala proprietară a clădirilor, informează Deschide.md.

Cu toate acestea, Veaceslav Platon pare să nu cedeze, iar avocații săi au contestat decizia laCurtea de Apel. Asta înseamnă că instanța va examina pentru a doua oară fondul acestui litigiu.

Citește și: Procurorii CONFIRMĂ pornirea unui nou DOSAR pe numele lui Platon. Ar fi achiziționat clădirea „Casa Modei”, dar de facto niciodată nu a plătit pentru ea

Avocatul Sergiu Istrati, cel care reprezintă compania Continental Business Invest SRL, a declarat pentru Deschide.md că „litigiul a apărut printr-o încălcare flagrantă a legii, iar de un an de zile face navete între instanțele de judecată pentru că avocații lui Platon tergiversează procesul apelând la cele mai ridicole metode”.

„S-a ajuns și la prezentarea de teste false COVID și la alte motive, la fel de ridicole. Partea cea mai tristă e că această tergiversare înseamnă o irosire de bani publici: ședințe, proceduri, magistrați blocați, săli de ședințe, etc”, afirmă Istrati.

Citește și: DOC // Avocatul lui Platon ar fi recurs la unele ILEGALITĂȚI pentru a câștiga o decizie de judecată în favoarea clientului său. Dovezile care ar demonstra că apărătorul controversatului om de afaceri și-ar fi FALSIFICAT testul la COVID-19

Ședința va începe la ora 11.00.

Citește și: DOC // Veaceaslav Platon ar mai întreprinde o tentativă de a obține două imobile de MILIOANE din centrul Chișinăului, în pofida faptului că Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care acestea au fost sechestrate în beneficiul său

Reamintim că, între timp, PCCOCS a dispus începerea urmării penale pe felul în care compania „Inter Prim Colect” care aparține lui Veaceslav Platon a intrat în posesia clădirii „Casa Modei”, acum 7 ani de zile (2014). Infracțiunea pe care o investighează oamenii legii presupune – în speță - că banii ar fi făcut ocolul prin câteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon.

Citește și: „Act de INJUSTIȚIE” în dosarul „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO”, comis de Curtea de Apel Chișinău: „Legea a fost interpretată în BENEFICIUL controversatului Veaceslav Platon. Poate fi un nou test al RUȘINII în fața CtEDO”

În 2017, „Casa Modei” și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md