06:52:19 24.05.2024
Stiri

Procurorii CONFIRMĂ pornirea unui nou DOSAR pe numele lui Platon. Ar fi achiziționat clădirea „Casa Modei”, dar de facto niciodată nu a plătit pentru ea

Actualitate 24.11.2021 17:17 Vizualizări2485 Autor: Ziarul National
Procurorii CONFIRMĂ pornirea unui nou DOSAR pe numele lui Platon. Ar fi achiziționat clădirea „Casa Modei”, dar de facto niciodată nu a plătit pentru ea


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a confirmat intentarea unui nou dosar penal privind modul în care compania „Inter Prim Colect”, care aparține lui Veaceslav Platon, a intrat acum șapte ani în posesia clădirii „Casa Modei”.

Potrivit PCCOCS, procurorii investighează legalitatea tranzacției din 2014, atunci când a fost cumpărată clădirea „Casa Modei” din centrul Chișinăului. Tranzacția respectivă ar fi fost fictivă, deoarece banii plătiți au făcut ocolul prin câteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon.

Citește și: Un nou DOSAR penal pe numele lui Veaceslav Platon, după ce a fost lăsat să plece la Londra. Ar fi cumpărat FICTIV două imobile din centrul Chișinăului, fără a plăti niciun ban, iar acum le revendică

Procurorul de caz, Alexei Stăvilă, a declarat pentru Telegraph.md că există un asemenea dosar și că acesta se află în gestiunea Direcției generale de urmărire penală. Pentru alte informații, acuzatorul de stat a rugat să-i fie expediată o solicitare, la care va răspunde în termenii cuveniți.

Citește și: „Act de INJUSTIȚIE” în dosarul „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO”, comis de Curtea de Apel Chișinău: „Legea a fost interpretată în BENEFICIUL controversatului Veaceslav Platon. Poate fi un nou test al RUȘINII în fața CtEDO”

Amintim că Deschide.md a scris ieri că procurorii investighează pista potrivit căreia Platon a intrat de jure în posesia clădirii „Casa Modei”, dar de facto niciodată nu a plătit pentru ea: „Acum încearcă să reobțină bunurile imobile forțând legea și mâna unor magistrați, deși el niciodată nu a avut un drept real de proprietatea asupra lor”, scria sursa citată.

De menționat că, în 2017, „Casa Modei” și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md