13:40:06 27.10.2021
Stiri

DOC // Primele persoane cu funcții de răspundere AUDIATE de Comisia de anchetă privind tentativa de PUCI ANTICONSTITUȚIONAL, întreprinsă de PD

Politică 18.09.2019 12:51 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National
DOC // Primele persoane cu funcții de răspundere AUDIATE de Comisia de anchetă privind tentativa de PUCI ANTICONSTITUȚIONAL, întreprinsă de PD


Cel puțin șapte foști și actuali funcționari cu funcții de răspundere vor fi audiați de membrii Comisiei de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat, prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale”.

Potrivit președintelui Comisiei, Mihai Popșoi, mâine, pe 20 septembrie, la ora 10.00, la Parlament sunt așteptați fostul procuror general, Eduard Harunjen, ex-directorul interimar al SPPS, Anatolie Golea, președintele Asociației Procurorilor din R. Moldova, Alexandru Cladco, directorul ÎP „Moldpres”, Andrei Volentir, directorul TV, Compania „Teleradio Moldova”, Ecaterina Stratan, ex-șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, dar și ex-prim adjunctul Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Ciubaciuc.

Persoanelor menționate le-au fost trimise invitații și sunt așteptate mâine, în biroul 114 de la Parlament.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe 18 iunie curent și inițial era condusă de socialistul Vladimir Țurcan. După ce acesta a fost votat de Parlament în calitate de judecător al Curții Constituționale, președinția comisiei a fost preluată de vicepreședintele Legislativului, Mihai Popșoi.

Citește și: Năstase, mulțumit că Procuratura Generală a pornit urmărirea PENALĂ pe faptul uzurpării puterii în stat: „Am spus că nu mă las! Iar încăpățânarea mea a dat roade”

Procuratura Generală a pornit la 5 august o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie curent de către fosta guvernare a R. Moldova, în baza unei ordonanţe a procurorului general interimar, Dumitru Robu. Robu a anulat atunci ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror genaral interimar, Igor Popa, la 23 iulie curent, prin constatarea „erorilor de fapt şi de drept” la emiterea acesteia.

Ulterior, la mijlocul lunii august curent, deputații PD au depus un denunț la Procuratura Generală, cu solicitarea de a porni o urmărire penală pe faptul „uzurpării puterii de stat” de către guvernarea ACUM-PSRM. După două săptămâni, Procuratura Generală a respins denunțul democraților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md