03:16:59 25.07.2024
Stiri

Slusari îl vrea pe Dodon la ÎNCHISOARE. Acesta cere ULTIMATIV ca ANI și Procuratură să TRANȘEZE lucrurile: „Au trecut 20 de luni de când ANI „lucrează”… Am așteptat ca noua conducere a Procuraturii să revină la dosarele KULIOK și Bahamas, dar nimic”

Actualitate 09.11.2021 16:59 Vizualizări9159 Autor: Ziarul National
Slusari îl vrea pe Dodon la ÎNCHISOARE. Acesta cere ULTIMATIV ca ANI și Procuratură să TRANȘEZE lucrurile: „Au trecut 20 de luni de când ANI „lucrează”… Am așteptat ca noua conducere a Procuraturii să revină la dosarele KULIOK și Bahamas, dar nimic”


Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, solicită Autorității Naționale pentru Integritate (ANI), dar și Procuraturii Generale să tranșeze lucrurile în privința socialistului Igor Dodon, deoarece acesta ar fi comis mai multe ilegalități. Slusari susține că, acum 20 de luni, a sesizat ANI în privința averii lui Dodon, însă nici acum nu este un verdict.

„Pe 21 februarie 2020, am fost informat oficial că, în urma sesizării mele și a Platformei „DA”, ANI a inițiat verificarea averii lui Igor Dodon. Noi am fost primii care am venit cu asemenea solicitare și am prezentat și mai multe probe. Au trecut 20 luni de atunci. Azi aflu cu stupoare de la conducerea ANI că... încă se lucrează. Este o frază preferată a funcționarilor atunci când vor să ascundă inacțiunile lor. În același timp, am fost cazuri când unii primari și-au aflat verdictul de la ANI în două luni. Aceștia au fost privați de dreptul de a mai ocupa funcția în baza unui demers scris pe jumătate de pagină”, a menționat Slusari.

Totodată, acesta susține că nu s-a așteptat ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie atât de pasivă în privința lui Dodon.

Citește și: Igor Dodon, următorul DEMNITAR care ar putea fi cercetat penal pentru îmbogățire ilicită? „În privința fostului președinte al R. Moldova sunt mai multe sesizări… Așteptăm soluții și deciziile din partea inspectorilor de integritate”

„M-am așteptat ca, după schimbarea conducerii Procuraturii, să se revină la dosarele кулёк și Bahamas. Dar nu văd nicio mișcare și, din informația mea, dosarele stau în continuare pe linie moartă. După semnarea contractului cu „Gazprom”, acest personaj, care patru ani a purtat „halatul prezident” și mânca tușoncă la Condrița, a devenit mult mai activ. Iar anturajul lui răspândește informația potrivit căreia, în august, Kozak a negociat la Chișinău imunitatea și libertatea sa. Apropo, Igor Nicolaevici a lăudat, recent, din tot sufletul guvernarea pentru faptul că încă cel puțin cinci ani rămânem pe orbita energetică a Moscovei.

Sper că tot ce am menționat mai sus este doar coincidență. Însă, experiența mea politică îmi lasă tot mai puțină speranța și mă impune să observ mai rapid cinismul și târgurile politice și geopolitice”, a scris Slusari pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md