07:28:24 21.05.2024
Stiri

Igor Dodon s-ar face responsabil de faptul că AIC a ajuns la un om de afaceri din Rusia: „Ar fi la limita TRĂDĂRII DE PATRIE să transferi cu bună știință aeroportul, obiectiv strategic, unor potențiali rivali. Costurile să și le asume Igor Dodon”

Politică 23.12.2019 11:23 Vizualizări5274 Autor: Ziarul National
Igor Dodon s-ar face responsabil de faptul că AIC a ajuns la un om de afaceri din Rusia: „Ar fi la limita TRĂDĂRII DE PATRIE să transferi cu bună știință aeroportul, obiectiv strategic, unor potențiali rivali. Costurile să și le asume Igor Dodon” Facebook


Președintele Igor Dodon s-ar face responsabil de faptul că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), obiectiv strategic al R. Moldova, ar fi ajuns în proprietatea omului de afaceri din Federația Rusă, Andrey Goncharenko. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

„Urmează să vedem confirmarea acestor demersuri legate de AIC, dar și o eventuală vânzare a pachetului de acțiuni către alți proprietari. Este cert că ne îngrijorează enorm de mult aceste speculații. Sperăm să nu se adeverească și vom depune toate demersurile pentru a opri această tranzacție. Riscurile la adresa securității R. Moldova ar fi mult prea mari, pentru ca un obiect de importanță strategică să ajungă pe mâinile unor forțe care și așa au trupe prezente pe teritoriul țării noastre și care sunt în război deschis cu Ucraina”, a declarat politicianul.

CITIȚI și „Presiunile” l-au făcut pe Rothschild să RENUNȚE la Aeroportul Internațional Chișinău? Omul de afaceri spune că nu mai are niciun interes față de AIC, iar singura poartă aeriană a R. Moldova poate ajunge pe mâna rușilor

În opinia sa, faptul că AIC a ajuns pe mâna rușilor ar fi „la limita trădării de patrie”.

„Ar fi la limita trădării de patrie să transferi cu bună știință aeroportul, obiectiv strategic, unor potențiali rivali. Este o mare îngrijorare această turnură de situație, iar costurile și responsabilitatea să și-o asume președinte Igor Dodon”, a punctat Popșoi.

Amintim că „NR Investments Ltd”, firma offshore din Guencey, deţinută de baronul britanic Nathaniel Rothschild, a anunțat astăzi că renunță la cele 95% la sută din compania concesionară a AIC. Această cotă ar fi fost cumpărată de către afaceristul rus, Andrey Goncharenko.

Președintele Igor Dodon a comentat astăzi informațiile despre cedarea de către Nathaniel Rothschild a celor 95% la sută din compania concesionară a AIC, spunând că nu știe nimic despre noul proprietar.

„Monopolul instaurat până la această etapă pe serviciile aviatice internaționale în R. Moldova noi îl distrugem și asta a pus pe cineva în gardă. (...) Eu risc să presupun că această decizie a fost luată și ca rezultat al poziției ferme a Guvernului R. Moldova că trebuie să demonopolizăm acest sector”, a afirmat astăzi la Președinție Igor Dodon.

Oficialul a adăugat că, indiferent cine a preluat dreptul gestionării Aeroportului, „noi vom anula contractul de concesionare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md