11:43:05 22.07.2024
Stiri

Dodon, cercetat PENAL în dosarul „Enegocom”: Bănuitul este așteptat în fața PROCURORILOR, pentru a oferi explicații despre daunele de 12 milioane de dolari provocate statului

Actualitate 24.01.2022 19:10 Vizualizări8181 Autor: Ziarul National
Dodon, cercetat PENAL în dosarul „Enegocom”: Bănuitul este așteptat în fața PROCURORILOR, pentru a oferi explicații despre daunele de 12 milioane de dolari provocate statului unimedia.info


Fostul ministru al Economiei și Comerțului, Igor Dodon, este așteptat marți, pe 25 ianuarie, în fața procurorilor, pentru a oferi explicații în dosarul „Energocom”, prin care statul a fost prejudiciat de aproape 12 milioane de dolari.

Igor Dodon a fost citat pentru a doua oară la Procuratura Generală în acest dosar privind achiziționarea energiei electrice în perioada anilor 2008-2009. Totuși, de data aceasta fostul președinte trebuie să răspundă la toate întrebările acuzatorilor. Procurorii consideră că Dodon a avut suficient timp pentru a face cunoștință cu materialele cauzei penale, după ce la finele anului trecut a fost recunoscut în calitate de bănuit.

Citește și: Procuratura Generală, DETALII despre „BĂNUITUL” Igor Dodon: Suspectat că ar fi acționat în interesul unui grup CRIMINAL organizat. Replica socialistului: „Băi băieți, liniștiți-vă... 14 ani în urmă, căutați nu știu ce...”

Audierea lui Dodon va avea loc mâine, 25 ianuarie, începând cu ora 10.00.

Citește și: VIDEO // Probleme mari pentru Dodon. Un fost consilier PREZIDENȚIAL prezintă PROBE noi despre schema privind importul de energie electrică din Ucraina: „Prejudiciul este de 14,5 milioane de dolari, iar 50% au ajuns la un offshore al lui Plahotniuc”

Amintim că fostul ministru al Economiei și Comerțului pe timpul guvernării comuniste, Igor Dodon, a fost recunoscut, pe 29 decembrie 2021, în calitate de bănuit în dosarul „Energocom”.

Citește și: AVERTISMENTUL unui fost vicepreședinte al Parlamentului: „Dodon ar putea FUGI din R. Moldova, așa cum au procedat și ceilalți OLIGARHI. În loc să stea la Penitenciarul nr. 13, Dodon își dictează condițiile sale procurorilor…”

Procuratura Generală subliniază că bănuiala adusă lui Igor Dodon este legată de activitatea acestuia din perioada anilor 2008 - 2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi. Mai exact, din poziția pe care o avea la acel moment, Dodon a eliberat avizul în baza căruia, în mai 2008, a fost semnat contractul privind procurarea energiei electrice pentru R. Moldova, în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu 29%.

Urmare a acțiunilor nominalizate, statului, reprezentat de SA „Energocom”, i-au fost cauzate daune în proporții deosebit de mari în valoare de 11 927 173 de dolari, echivalentul a 123 957 916 de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Igor Dodon a respins acuzațiile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md