14:40:40 17.10.2021
Stiri

Vlad Filat, inițiatorul unei Mișcări Populare

Politică 20.01.2014 14:38 Vizualizări2131 Autor: Galina Munteanu


Vlad Filat, inițiatorul unei Mișcări Populare privesc.eu

Președintele Partidului Liberal Democrat din R. Moldova (PLDM), Vlad Filat, apreciază colegii de Coaliție pentru munca depusă în comun în direcția apropierii R. Moldova de UE și dă asigurări că, în anul curent, formațiunea în fruntea căreia se află va munci și mai mult pentru asigurarea bunăstării cetățenilor. Prioritatea va fi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, parafat în noiembrie 2013 la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, dă asigurări Vlad Filat.

„Vom semna acest acord, iar acest lucru va ancora definitiv R. Moldova în spațiul valorilor europene, va face ireversibil procesul de integrare europeană, pentru a cărui reuşită am muncit continuu, timp de mai mulţi ani. Multumesc partenerilor de coaliție pentru efortul depus în comun în vederea implementarii acestui proces important pentru R. Moldova. Anul 2014 este crucial pentru viitorul țării. În acest an, partidele politice, societatea civilă nu trebuie doar să reziste, dar și să acționeze consolidat și cu responsabilitate, ca să fie realizate toate proiectele care reprezintă modernizarea Republicii Moldova ca stat european”, a menționat Vlad Filat astăzi, în cadrul unui briefing.

În acest sens, Vlad Filat susține că va crea o Mișcare Populară de informare a oamenilor și le va vorbi despre beneficiul integrării europene.

Liderul PLDM a punctat și prioritățile liberal-democraților pentru anul curent. „PLDM va acționa în continuare cu bună credință, pentru ca proiectul național „Moldova Europeană” să devină o realitate. Vom acționa în spiritul Pactului de Responsabilitate și vom implica cetățenii, clasa politică, societatea civilă, îi vom chema să se alăture acestei inițiative”, a spus Filat.

„Suntem la un pas de a circula liber în UE. PLDM va asigura realizarea acestui drept pe toate căile posibile. Trebuie să fim sinceri, vom avea parte de provocări atât din interior, cât și din exterior, vor face tot posibilul să ne întoarcă înapoi, să stagnăm, dar trebuie să rezistăm”, a mai spus Filat.

Liderul liberal-democraților a amintit aici și de o bună relație cu toate țările, dar și cu Federația Rusă. „Vom depune toate eforturile pentru a consolida aceste relații. Vom munci pentru revenirea produselor noastre pe piața rusă”, a declarat Filat.

Lupta cu corupția este o altă prioritate a formațiunii în 2014, dar și adoptarea Codului Educației. „R. Moldova are nevoie de un sistem de educație calitativ. Fără copii educați, nu estă viitor pentru țară”, a adăugat politicianul.

Tot în 2014, va continua extinderea rețelei de centre de sănătate. În acest sens, potrivit lui Filat, pentru prima dată în ultimii 23 de ani, vor fi date în exploatare două noi blocuri ale unor instituții medicale. Este vorba de un bloc modern la Spitalul Republican și unul - la Spitalul de Urgență.

„În 2014, ne vom concentra eforturile ca să facem posibilul nu doar pentru indexarea pensiei, dar și pentru majorarea semnificativă a acesteia. Tot în acest an, ne propunem să reparăm încă 1 500 de kilometri de drumuri, dar și alte proiecte importante pentru infrastrctura țării. Vom face din R. Moldova un adevărat șantier, unul pentru sporirea bunăstării vieții cetățenilor”, a mai spus Filat.

În final, liderul PLDM a făcut un apel la unitate, unde bunăstarea cetățenilor să fie mai presus de interesele de partid.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Andrei 20.01.2014 16:10

Nu stiu cum altii, dar eu am sa votez pentru PLDM. Filat e sustinut de liderii Uniunii Europene, are o echipa puternica, are rezultate clare. Cred ca e liderul in frunte cu care avem un viitor european.

Georgio 20.01.2014 16:11

Bravo Filat, EU sunt multumit de activitatea sa . Pentru mine el a devenit Idol?

Victor 20.01.2014 16:35

Filat este foarte bun in ceea ce face si cred ca este singurul politician ce s-a mentinut, in permanenta, sigur pe pozitia de pro-european si il respect pentru asta.

Vladimir 20.01.2014 16:40

Vreau sa spun ca il respect pe Filat. A promis ca vom merge in UE fara vize si iata ca vin tot mai multe confirmari. In pofida tuturor atacurilor a carui jertfa a fost dumnealui, a reusit sa faca lucruri frumoase: 78 de centre de sanatate construite, din 2009 pina in prezent; zeci de scoli si gradinite au fost construite/reconstruite de la ZERO(in perioada comunista se batea cite o tinta, se vopsea o fereastra, dar de la zero nu s-a construit nimic).

Ion 20.01.2014 17:23

Imi place mult cum munceste acest partid, au facut multe lucruri bune pentru cetateni, 2013 a fost un an cu succes datorita acestei echipe sa semnat acordul de asociere cu UE, in primavara se asteapta si semnarea regimului liberalizat de vize.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md