15:09:01 23.05.2024
Stiri

VIDEO // Zaharova, noi declarații HALUCINANTE despre R. Moldova, în contextul expulzării șefului „Sputnik Moldova”. „S-au învățat să scrie, să citească, dar nu înțeleg ce înseamnă democrația… Regimul Sandu distruge suveranitatea R. Moldova”

Actualitate 13.09.2023 12:04 Vizualizări2132 Autor: Ziarul National
VIDEO // Zaharova, noi declarații HALUCINANTE despre R. Moldova, în contextul expulzării șefului „Sputnik Moldova”. „S-au învățat să scrie, să citească, dar nu înțeleg ce înseamnă democrația… Regimul Sandu distruge suveranitatea R. Moldova”


Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză autoritățile de la Chișinău că nu ar înțelege ce înseamnă democrația și libertatea cuvântului, după ce șeful „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov, a fost declarat indezirabil pe teritoriul R. Moldova pentru zece ani, pentru că reprezintă „un pericol pentru securitatea națională și ordinea publică”.

Citește și: FOTO, UPDATE // Șeful „Sputnik Moldova”, instituție de PROPAGANDĂ a Kremlinului, EXPULZAT din R. Moldova. Acesta a primit INTERDICȚIA de a intra în R. Moldova în următorii ZECE ani

Potrivit Mariei Zaharova, reprezentanta statului în care au fost închise toate instituțiile media ce au o atitudine critică față de politica promovată de Kremlin, expulzarea șefului instituției de propagandă a Kremlinului ar face parte din politica guvernării de la Chișinău de a „curăța spațiul informațional” de mediile rusești.

„Este o acțiune în lanț, o atitudine neadecvată a actualei guvernări de la Chișinău în ceea ce privește democrația. Ei nu înțeleg ce înseamnă democrația. Ei nu știu ce înseamnă libertatea cuvântului, drepturile și libertățile jurnalistului. Da, ei s-au învățat să scrie, s-au învățat să vorbească, doar că nu pot aplica în practică aceste lucruri. Eu o să amintesc despre canalele de televiziune rusești închise, reținerea sau neadmiterea pe teritoriul R. Moldova a politologilor și experților ruși. În acest context trebuie pusă și istoria cu „Sputnik Moldova”. E vorba de încălcarea legilor interne din R. Moldova… Dar nici nu mai văd rostul să vorbesc despre asta… Câte legi proprii a încălcat regimul Sandu…”, a declarat astăzi Maria Zaharova, în cadrul Forumului Economic de Est.

Citește și: Motivul pentru care șeful de la „Sputnik Moldova” a fost declarat INDEZIRABIL pe teritoriul R. Moldova pentru ZECE ani: Explicațiile Inspectoratului General pentru Migrație

Zaharova spune că Maiei Sandu nu i-ar păsa că încalcă legile R. Moldova, deoarece este cetățean al României.

„Da, R. Moldova este țara ei, dar despre ce țară a ei poate fi vorba, dacă ea are cetățenia română? Cred că nimeni nu a încălcat mai mult ca Maia Sandu legile din R. Moldova. Dar regimul ei și-a încălcat și obligațiile internaționale, iar toate aceste lucruri sunt fixate în contextul libertății cuvântului”, a adăugat Zaharova.

Citește și: Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre expulzarea șefului de la „Sputnik Moldova”: „Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, cu propagandă și dezinformare”

În opinia purtătoarei de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, interzicerea canalelor de propagandă rusești în R. Moldova ar însemna „distrugerea suveranității” R. Moldova.

„Ei curăță spațiul informațional. Această curățare are loc foarte activ. Asta se numește distrugerea suveranității R. Moldova. Ei distrug toate instituțiile de stat, se creează condiții ca aceste instituții să nu fie funcționale. Astfel, se lovește în instituțiile de presă, care pot să reflecte obiectiv ce se întâmplă. De ce vrea să distrugă Sandu suveranitatea R. Moldova? Este evident, mai ales că este cetățean al României. Istoria acestei regiuni o cunoaștem cu toții foarte bine. Și eu nu exprim doar poziția Federației Ruse. Despre aceasta vorbesc oamenii, experții, politologii din R. Moldova. Dar ei nu au nicio putere, pentru că acolo nu există niciun fel de democrație. Formal există alegeri, proceduri electorale, dar în realitate nu funcționează nimic. Totul e blocat. Nemulțumirea populară este evidentă pentru toți”, a conchis Zaharova.

De menționat că expulzarea reprezentantului propagandei Kremlinului în R. Moldova a fost condamnată de Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din R. Moldova, dar și de Partidul „Renaștere”, care este afiliat lui Ilan Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md