05:22:25 16.04.2024
Stiri

Moscova, REVOLTATĂ de faptul că R. Moldova își protejează spațiul informațional de PROPAGANDA rusească. Zaharova critică decizia SIS de a bloca 22 de portaluri rusești și vorbește în numele cetățenilor R. Moldova: „Un PAS ostil împotriva Rusiei”

Actualitate 25.10.2023 09:59 Vizualizări1546 Autor: Ziarul National
Moscova, REVOLTATĂ de faptul că R. Moldova își protejează spațiul informațional de PROPAGANDA rusească. Zaharova critică decizia SIS de a bloca 22 de portaluri rusești și vorbește în numele cetățenilor R. Moldova: „Un PAS ostil împotriva Rusiei”


Autoritățile de la Moscova sunt revoltate de faptul că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat ieri, 24 octombrie, blocarea a 22 de portaluri rusești, inclusiv ale celor mai mari canale de televiziune din Rusia, precum NTV, Russia Today sau Ren TV. Într-un comentariu al Ministerului de Externe al Rusiei se arată că autoritățile de la Chișinău au mai făcut, prin intermediul acestei decizii „necugetate”, „un pas ostil împotriva Rusiei”.

„Pe 24 octombrie, SIS al R. Moldova a decis blocarea a 22 de portaluri de știri în limba rusă, care ar fi folosite în războiul informațional împotriva R. Moldova. Site-urile celor mai mari canale de știri rusești, inclusiv 1tv.ru, ntv.ru, rt.com, vesti.ru și altele, au fost interzise. Instrucțiunile corespunzătoare au fost trimise furnizorilor de servicii de internet. Acest pas ostil deschis împotriva Rusia a devenit o altă manifestare a cursului oficial, necugetat, antirus al Chișinăului”, se arată în comentariul semnat de purtătoarea de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova.

Potrivit MAE al Rusiei, scopul pe termen mediu al unei astfel de politici „este eliminarea mass-media și conținutului în limba rusă din spațiul informațional al R. Moldova”: „Iar un obiectiv mai ambițios este eradicarea oricăror manifestări de disidență și dezacord cu politicile autorităților”.

De asemenea, Zaharova leagă decizia de blocare a celor 22 de portaluri cu alegerile locale din 5 noiembrie.

„Semnificativ este faptul că decizia de blocare a celor 22 de portaluri a fost luată cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie, pe fondul evaluărilor scăzute ale candidaților actualei guvernări. Chișinăul, care acuză în mod nedovedit Rusia că se amestecă în campania electorală, încearcă să le îmbunătățească situația în acest fel”.

Maria Zaharova și de această dată nu a ezitat să vorbească în numele cetățenilor R. Moldova, dar și despre încălcarea dreptului la libera exprimare.

„Blocarea masivă a accesului la portalurile de știri în limba rusă este o încălcare flagrantă comisă de către autoritățile moldovenești. Se încalcă dreptul la libera exprimare, sunt încălcate drepturile propriilor cetățeni de a accesa informațiile în limba rusă, care este vorbită de marea majoritate a moldovenilor. Locuitorilor republicii li s-a arătat din nou că, oficial, pentru Chișinău sunt pe primul loc considerentele oportuniste și atitudinile rusofobe ale curatorilor occidentali și nu interesele poporului moldovenesc. Fără îndoială, cetățenii republicii vor da o calificare adecvată unei astfel de prioritizări”, mai spune Zaharova.

Amintim că SIS a solicitat organelor competente blocarea a 22 de site-uri de știri din Federația Rusă, stat care a atacat militar Ucraina, deoarece acestea „alterează spațiul informațional” al R. Moldova. Un ordin în acest sens a fost semnat ieri, 24 octombrie, de directorul SIS, Alexandru Musteața.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md