15:44:06 23.05.2024
Stiri

Rusia, ATAC violent la adresa Maiei Sandu și SUA. „Încercările SUA de a civiliza pe cineva înseamnă lovituri de stat, agresiuni militare și furtul barbar al resurselor. Maia Sandu a compromis toate procesele democratice, dar dă vina pe Rusia”

Actualitate 05.09.2023 15:54 Vizualizări1905 Autor: Ziarul National
Rusia, ATAC violent la adresa Maiei Sandu și SUA. „Încercările SUA de a civiliza pe cineva înseamnă lovituri de stat, agresiuni militare și furtul barbar al resurselor. Maia Sandu a compromis toate procesele democratice, dar dă vina pe Rusia”


Federația Rusă a lansat un nou atac la adresa Maiei Sandu, dar și a Statelor Unite ale Americii, după ce șefa statului a denunțat, în cadrul unui interviu oferit postului CNN, încercările permanente ale Moscovei de a răsturna guvernarea proeuropeană a R. Moldova. Acuzațiile au fost lansate astăzi de Maria Zaharova, de la sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei al cărui purtător de cuvânt este.

„Iată o nouă declarație făcută de Maia Sandu. Ea a formulat exact problemele care stau pe agenda Moldovei moderne. Ea a vorbit despre deturnarea guvernării, compromiterea proceselor democratice, implicarea în alegeri etc. Foarte exact, corect și la scară largă au fost formulate aceste chestiuni. Doar că ea nu a acuzat pe cine trebuie. De toate aceste lucruri este vinovată doar ea și anturajul său. Este evident că în spatele Maiei Sandu stă Occidentul. Este evident că este vorba de o implicare colosală a Occidentului. E clar că oamenii băgați în prim-planul politicii din (R.) Moldova au pașapoarte străine și promovează interesul altor state, numai nu al moldovenilor. Aceasta este realitatea”, a exclamat Zaharova.

Citește și: Maia Sandu, despre intențiile Kremlinului de a RĂSTURNA puterea de la Chișinău și despre moartea lui Prigojin. Șefa statului a cerut Occidentului, prin intermediul CNN, mai mult sprijin pentru Ucraina

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MID-ului, Maia Sandu și nu Rusia s-ar face vinovată de compromiterea proceselor democratice și influențarea alegerilor din republica noastră.

„Ea își bate joc de tot ce înseamnă alegeri libere și corecte. Chișinăul continuă cursul antirusesc, iar cetățenii moldoveni sunt ostaticii acestei situații. După o schemă bine determinată, Maia Sandu încearcă să pună pe seama Rusiei propriile eșecuri. Ea prezintă situația în așa fel, încât Moscova să pară vinovată de situația jalnică a relațiilor bilaterale dintre cele două state. Este o minciună, nu este adevărat”, a afirmat portavocea diplomației de la Moscova.

Zaharova mai pretinde că actuala guvernare de la Chișinău „distruge suveranitatea” R. Moldova, iar „Occidentul colectiv” ar încerca să impună moldovenilor „valori dubioase”, inclusiv LGBT. Mai mult, Rusia, care a atacat militar Ucraina și ucide copii, femei și bătrâni în statul vecin, acuză SUA că ar organiza agresiuni armate și ar fura resursele altor state.

„Puterea de la Chișinău, actuala putere, echipa Maiei Sandu, încearcă zi de zi să distrugă suveranitatea R. Moldova. Ei se alătură unor mecanisme de sancțiuni și încearcă să lege moldovenii de niște pretinse valori, inclusiv LGBT. Sub lozinca luptei pentru drepturile omului, în R. Moldova are loc o expansiune Occidentului colectiv. Cu ce se va termina acest lucru pentru (R.) Moldova? Toți cunosc ce se va întâmpla. Noi suntem convinși că poporul moldovenesc ține minte la ce au dus încercările SUA și sateliților săi să civilizeze, așa cum spun ei… E vorba de agresiuni armate, răsturnări de putere, furtul barbar al resurselor. Toate aceste lucruri sunt mascate sub retorica de valori, pe care astăzi se menține puterea de la Chișinău. În pofida faptului că în R. Moldova a fost introdusă o cenzură totală, moldovenii nu cred în poveștile despre faptul că Rusia ar fi vinovată de toate relele. Dar aceasta este o tendință. Acolo unde atârnă urechile ambasadelor americane, acolo unde efectivul acestor misiuni cresc până nu se mai poate, acolo unde Occidentul chipurile susține democrația, încep discuțiile despre faptul că pentru tot este de vină Rusia. Cu ce suntem noi vinovați?”, s-a întrebat Zaharova, a cărei țară deține trupe militare ilegale pe teritoriul R. Moldova.

CITIȚI și SONDAJ // Ce se întâmplă astăzi în Ucraina și cine are dreptate în războiul din statul vecin? Răspunsurile cetățenilor R. Moldova denotă că populația noastră mai este „profund marcată de ceea ce zice Federația Rusă”

Aceasta a ținut să facă trimitere și la ultimul sondaj de opinie – Barometrul Opiniei Publice. „Ultimul sondaj arată că două treimi din populația R. Moldova (aproape 60%) afirmă că țara merge într-o direcție greșită. Eu poate aș crede că lucrurile nu sunt adevărate, dacă acolo ar avea o influență mare mijloacele media din Federația Rusă. Dar ei au închis toate televiziunile. Deci, oamenii singuri își creează această părere”, a conchis Zaharova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md