22:24:53 17.06.2024
Stiri

MID-ul de la Moscova, REVOLTAT că Maia Sandu vrea EXCLUDEREA Rusiei din formatul de negocieri 5+2 și o acuză că ar crea HAOS în spațiul post-sovietic: „Astfel de declarații sunt extrem de PERICULOASE pentru păstrarea stabilității în regiune”

Actualitate 02.11.2023 15:22 Vizualizări2179 Autor: Ziarul National
MID-ul de la Moscova, REVOLTAT că Maia Sandu vrea EXCLUDEREA Rusiei din formatul de negocieri 5+2 și o acuză că ar crea HAOS în spațiul post-sovietic: „Astfel de declarații sunt extrem de PERICULOASE pentru păstrarea stabilității în regiune”


Ministerul Afacerilor de Externe de la Moscova este nemulțumit de faptul că președinta Maia Sandu își dorește excluderea Rusiei din formatul de negocieri 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean. De asemenea, Rusia, care oficial recunoaște integritatea teritorială a R. Moldova, nu este de acord ca autoritățile autoproclamate de la Tiraspol să fie excluse din acest proces.

Purtătoarea de cuvânt a MID-ului rusesc, Maria Zaharova, crede că poziția președintei Maia Sandu ar fi extrem de periculoasă.

Citește și: Maia Sandu așteaptă măsuri CONCRETE din partea instituțiilor, inclusiv CEC, pentru a proteja R. Moldova de IMIXTIUNEA Rusiei în alegeri: „Au fost documentate 90 de MILIOANE de lei, bani destinați pentru candidaților susținuți de Kremlin”

„Ea (Maia Sandu n.r.) a spus că, pentru soluționarea problemei transnistrene, este nevoie de a scăpa de autoproclamatele autorități de la Tiraspol și denunțarea formatului de negocieri 5+2. Ea vrea excluderea Rusiei din acest format de negocieri și întărirea rolului Uniunii Europene. Astfel de declarații sunt extrem de periculoase pentru păstrarea stabilității în regiune. Probabil ea nu înțelege… Dar eu sunt convinsă că ea înțelege totul și face ceea ce i se cere – crearea haosului în spațiul post-sovietic”, a spus Zaharova într-un briefing de presă suținut astăzi la sediul MAE al Rusiei.

Citește și: „Proeuropeanul” Ion Ceban s-ar fi aflat la Moscova în ziua în care Putin a declanșat RĂZBOIUL în Ucraina, iar în trei zile spera că ajunge și la Chișinău. Maia Sandu, despre „calul TROIAN” al rușilor: „Kremlinul știe să-și ramburseze investițiile…”

De asemenea, Zaharova s-a referit și la alegerile locale din R. Moldova și la încercările autorităților de a stopa imixtiunea Rusiei în scrutinul electoral autohton.

„Noi urmărim situația din R. Moldova în preajma alegerilor locale. Alegeri vor avea loc în circa 1 000 de localități, maia exact 898 de sate, orașe, municipii. Campania electorală este în toi, iar candidații își prezintă programele lor. Autoritățile centrale participă foarte activ în acest proces, dar așa cum vor ele. Principalul slogan invocat de autoritățile R. Moldova este pericolul rusesc, care nu există”, a mai spus reprezentanta statului care a atacat militar Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md