00:03:36 23.05.2024
Stiri

MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova, care a vorbit în numele cetățenilor R. Moldova: „Guvernul nostru are un MANDAT ferm din partea cetățenilor pentru a menține PACEA, securitatea și democrația în R. Moldova”

Actualitate 14.03.2023 18:10 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova, care a vorbit în numele cetățenilor R. Moldova: „Guvernul nostru are un MANDAT ferm din partea cetățenilor pentru a menține PACEA, securitatea și democrația în R. Moldova”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) califică drept manipulatoare și false afirmațiile reprezentantei oficiale a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit cărora guvernarea de la Chișinău nu s-ar preocupa de ce vrea „poporul Moldovei”, dar ar promova „interesele patronilor din afara țării”.

„Condamnăm vehement noile comentarii neadevărate și fără temei făcute astăzi de către reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe. Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea și democrația în R. Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri și avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică și prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri”, se arată în comentariul MAEIE.

Instituția amintește că a condamnat agresiunea Rusiei din Ucraina din prima zi a războiului pornit de Putin.

„Acest conflict cauzează distrugeri și suferință în țara vecină, în regiune și pe întreg continentul european. Ca membru responsabil al comunității internaționale, R. Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea și stabilitatea în întreaga lume. Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare și hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false și manipulatoare”, subliniază MAEIE.

Amintim că purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, și-a permis astăzi să vorbească în numele cetățenilor R. Moldova. Potrivit ei, autoritățile de la Chișinău ar distruge „țara de dragul celor care plătesc bani”. „Poporul Moldovei nu va permite să se distrugă țara. Pentru că nu există nicio îndoială că autoritățile Moldovei distrug țara și sunt pregătite pentru orice sacrificiu de dragul celor care le plătesc bani”, a spus Zaharova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md