03:12:28 13.06.2024
Stiri

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre expulzarea șefului de la „Sputnik Moldova”: „Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, cu propagandă și dezinformare”

Actualitate 13.09.2023 11:44 Vizualizări1287 Autor: Ziarul National
Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre expulzarea șefului de la „Sputnik Moldova”: „Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, cu propagandă și dezinformare” RIA


Autoritățile R. Moldova au „toleranță zero împotriva știrilor false” și nu vor admite ca spațiul informațional al statului nostru să fie infestat cu propagandă, a comentat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, expulzarea, în dimineața zilei de miercuri, a șeful de la „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov, cetățean rus.

„Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, cu propagandă și dezinformare. Vom continua să protejăm interesele cetățenilor R. Moldova, depinde de fiecare dintre noi, de întreaga societate, indiferent de ideologia politică sau limba pe care o vorbim, să nu permitem nimănui să ne dezbine sau să ne slăbească statul prin intermediul propagandei și conținuturilor malițioase”, a afirmat Daniel Vodă într-un briefing susținut după ședința de astăzi a Guvernului.

Amintim că șeful de la „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov, a fost declarat indezirabil și expulzat de pe teritoriul R. Moldova, deoarece reprezintă „un pericol pentru securitatea națională și ordinea publică”, a anunțat Inspectoratul General pentru Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Un cetățean rus de 56 de ani, conform actului emis de către Inspectoratul General pentru Migrație, a fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pentru o perioadă de zece ani. Potrivit procedurilor, persoana a fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul R. Moldova. Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale R. Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a republicii noastre”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul General pentru Migrație.

„Sputnik Moldova” s-a plâns că Denisov a fost urcat într-o mașină astăzi-dimineață și dus direct la Aeroportul Internațional Chișinău, fără ca acesta să reușească să-și „împacheteze lucrurile personale” sau „să-și ia animalele de companie”.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md