14:59:36 21.11.2018
 
Stiri

VIDEO UPDATE // Cererea de recuzare a judecătorului, depusă de Dorin Chirtoacă, RESPINSĂ din nou: Fostul primar îl acuză pe procuror de MINCIUNĂ. Răspunsul acuzatorului

Politică 07.08.2018 14:45 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
VIDEO UPDATE // Cererea de recuzare a judecătorului, depusă de Dorin Chirtoacă, RESPINSĂ din nou: Fostul primar îl acuză pe procuror de MINCIUNĂ. Răspunsul acuzatorului captură privesc.eu

UPDATE 14.35 // Cererea de recuzare a judecătorului Alexandru Negru, depusă astăzi repetat de fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă, a fost respinsă. Unul dintre motivele invocate în cerere se referea la faptul că magistratul l-a rugat astăzi pe Chirtoacă, la audierile martorului din dosarul parcărilor cu plată, Nistor Grozavu, să „nu facă circ”.

Mai mult, Dorin Chirtoacă îl acuză pe procurorul de caz, Dumitru Robu, că a spus minciuni în fața judecătorului care examina cererea de recuzare, spunând că magistratul Negru nu a spus acel cuvânt. Chirtoacă a făcut publică o înregistrare audio care demonstrează veridicitatea spuselor sale.

„Doi judecători apără minciuna procurorului. Acesta nu-i proces, nu e judecată, e bătaie de joc”, a acuzat fostul primar, adăugând că a fost amenințat de procuror că, dacă va face publică aceeași înregistrare audio pe rețelele sociale, îi va fi shimbată măsura preventivă în arest.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, nu a vrut să comenteze acuzațiile lui Chirtoacă, afirmând că apărarea și-a atins scopul de tergiversare a procesului de judecată, fiindcă nu a permis finisarea audierii lui Nistor Grozavu.


Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut astăzi, repetat, recuzarea judecătorului Alexandru Negru, cel care examinează dosarul privind parcările cu plată. De această dată, Chirtoacă a fost nemulțumit de faptul că judecătorul ar „închide ochii” atunci când avocatul lui Nistor Grozavu îi face semn procurorului că nu ar fi oportună acordarea unei întrebări viceprimarului capitalei.

„Nu este proces, este inchiziție. Avocatul îi sugerează printr-un semn procurorului ca să nu-i pună o întrebare lui Grozavu. I-am cerut judecătorului să ia măsuri, dar dânsul afirmă că nu poate constata că cineva a făcut semne și ne spune să încetăm să mai facem circ. Mai mult, avocatul lui Grozavu a recunoscut că i-a făcut semn procurorului”, s-a plâns fostul primar al capitalei.

Chirtoacă a mai adăugat că i-a cerut judecătorului să facă unele modificări privind amplasarea în sala de judecată, astfel încât Nistor Grozavu să stea în fața magistratului când dă declarații și nu în fața procurorului. „Judecătorul a respins obiecția formulată de noi și din acest motiv cerem recuzarea lui”, a precizat fostul primar.

Anterior, Dorin Chirtoacă a mai cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru, pe motiv că acesta l-ar fi „ajutat” la răspunsuri pe Nistor Grozavu. Acesta chiar a făcut publică o înregistrare audio care ar demonstra acest lucru.

Menționăm că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate și mai activând în instituție.Fostul primar a fost reținut pe 25 mai 2017, iar la 28 iulie a fost suspendat din funcția de primar general al capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md