22:23:33 15.04.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”

Actualitate 27.10.2021 09:44 Vizualizări16359 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”


Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, este deranjat și supărat că este terorizat în continuare cu dosarele penale deschise în timpul regimului lui Vlad Plahotniuc și că autoritățile, în pofida schimbării guvernării, nu au constatat până acum că e vorba de dosare politice. Mai mult, fostul primar este revoltat că la cârma Procuraturii Generale a ajuns Dumitru Robu, cel care a instrumentat unul dintre dosarele sale. Plecarea din politică a fost anunțată printr-o scrisoare adresată partenerilor de dezvoltare ai R. Moldova din UE și SUA.

„Este simptomatic faptul că acei care au fost implicați în furtul miliardului, în atacuri raider și privatizări frauduloase fie sunt peste hotare unde nu au nicio grija, fie nu sunt anchetați, iar subsemnatul, care am demascat și denunțat 20 de ani la rând fărădelegi și fraude - sunt sub o anchetă absurdă de aproape 5 ani, cu sechestre aplicate, fără să fug sau să mă ascund. Așa arată justiția într-o democrație ce se pretinde a fi europeană? Sau trebuie să înțeleg că nu vrea nimeni să-și asume nicio răspundere și lucrurile merg din inerție, toți prefăcându-se a nu vedea absurditatea situației sau nici nu-i interesează?

Prin urmare, în acest moment nu văd altă cale decât ca, în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului romanesc și integrării noastre în NATO si UE.

În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferita puterea asupra justiției”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md