06:01:22 03.12.2021
Stiri

Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”

Actualitate 27.10.2021 09:44 Vizualizări15468 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”


Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, este deranjat și supărat că este terorizat în continuare cu dosarele penale deschise în timpul regimului lui Vlad Plahotniuc și că autoritățile, în pofida schimbării guvernării, nu au constatat până acum că e vorba de dosare politice. Mai mult, fostul primar este revoltat că la cârma Procuraturii Generale a ajuns Dumitru Robu, cel care a instrumentat unul dintre dosarele sale. Plecarea din politică a fost anunțată printr-o scrisoare adresată partenerilor de dezvoltare ai R. Moldova din UE și SUA.

„Este simptomatic faptul că acei care au fost implicați în furtul miliardului, în atacuri raider și privatizări frauduloase fie sunt peste hotare unde nu au nicio grija, fie nu sunt anchetați, iar subsemnatul, care am demascat și denunțat 20 de ani la rând fărădelegi și fraude - sunt sub o anchetă absurdă de aproape 5 ani, cu sechestre aplicate, fără să fug sau să mă ascund. Așa arată justiția într-o democrație ce se pretinde a fi europeană? Sau trebuie să înțeleg că nu vrea nimeni să-și asume nicio răspundere și lucrurile merg din inerție, toți prefăcându-se a nu vedea absurditatea situației sau nici nu-i interesează?

Prin urmare, în acest moment nu văd altă cale decât ca, în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului romanesc și integrării noastre în NATO si UE.

În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferita puterea asupra justiției”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Petrea Ursu 27.10.2021 10:37

Trebuia sa lucrezi corect si acum nu aveai dosare.Zi "spasiba"ca nu stai la puscarie...

ion 27.10.2021 13:23

Dorine, luptătorii cad de şapte ori şi se ridică de OPT ori!!! A sta într-o parte și așteptând cu demnitate este soarta perdanților!!! Luptă până la sacrificarea deplină!!

Paralelle 27.10.2021 19:27

Sunt de acord cu parerea,ça ar trebui sa existe un organizm,care sa aiba menirea de a reabilita in constiinta cetatenilor,victimele nelegiuirilor facuté,celora care au fost victime din cauza ça au protejat valorile démocratiei.Un popor fara mémorie si constiinta,nu este nimic.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md