03:47:21 29.01.2023
Stiri

Chirtoacă solicită CEC-ului să-l EXCLUDĂ pe Igor Dodon din cursa prezidențială: „Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc în mod cert a avut loc. Dodon a folosit Muntele Athos, religia și rugăciunea ca pretext pentru a se întâlni cu Plahotniuc”

Actualitate 09.10.2020 16:34 Vizualizări3175 Autor: Ziarul National
Chirtoacă solicită CEC-ului să-l EXCLUDĂ pe Igor Dodon din cursa prezidențială: „Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc în mod cert a avut loc. Dodon a folosit Muntele Athos, religia și rugăciunea ca pretext pentru a se întâlni cu Plahotniuc” Captură


Candidatul Blocului „Unirea” la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, este convins că Igor Dodon s-a întâlnit la finele lunii august curent cu Vlad Plahotniuc și a solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) excluderea acestuia din cursa electorală, pentru că „folosește resursele materiale puse la dispoziție” de fostul lider al PD. Totodată, Chirtoacă spune că a depus și un denunț la Procuratură pe numele lui Igor Dodon, pentru „participarea la infracțiune și favorizarea infractorului”.

„Plahotniuc s-a întâlnit cu Dodon sau Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc. Indiferent cine a fost inițiatorul acestei întâlniri, aceasta în mod cert a avut loc. Dodon nu a fost pe Muntele Athos să se roage, Dodon a folosit Muntele Athos, religia și rugăciunea ca pretext pentru a se întâlni cu Plahotniuc, pentru a se întâlni cu mafia”, a declarat Chirtoacă într-o intervenție live pe Facebook, după ce a citit investigația realizată de Ziarul NAȚIONAL.

Citește și: PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki

Potrivit lui Chirtoacă, președintele Dodon contactează cu Plahotniuc, anunțat în căutare internațională de către organele de drept de la noi, iar asta înseamnă că este temei să fie exclus din cursa electorală și, totodată, să fie cercetat penal.

„Dodon și Plahotniuc contactează... Mai mult, s-au văzut în Grecia pe 30 august. Din aceste motive am făcut două demersuri oficiale. Unul la CEC și altul la Procuratură. CEC-ului i-am cerut expres excluderea lui Dodon din cursa electorală prezidențială, întrucât folosește resursele materiale puse la dispoziție de Plahotniuc în această campanie, ceea ce este interzis de Codul Electoral.

Citește și: Igor Dodon amenință Ziarul NAȚIONAL cu JUDECATA, după ce am scris că s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: „Sunt aberații aruncate de oponenții electorali”

Procuraturii m-am adresat cu un denunț pe baza articolelor 41 și 49 din Codul Penal și anume participarea la infracțiune și favorizarea infractorului. Pentru că din momentul în care Dodon s-a văzut cu Plahotniuc, asta automat înseamnă favorizarea lui Plahotniuc, dat în căutare internațională de autoritățile noastre. Ceea ce putea face Dodon e să contribuie la reținerea și arestarea lui, lucru pe care nu l-a făcut și nici nu a depus un denunț la procuratură cu privire la locul aflării lui Plahotniuc. Din acest punct de vedere, e incompatibil cu calitatea de candidat la funcția de președinte, nu poate participa în această cursă și trebuie deferit justiției”, a conchis Chirtoacă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md