10:06:12 22.02.2024
Stiri

Mihai Ghimpu revine la șefia PL și vrea să readucă formațiunea în Parlament. Demisionarul Chirtoacă nici nu a fost prezent la ședința Consiliului Republican al PL

Actualitate 08.11.2021 12:17 Vizualizări2620 Autor: Ziarul National
Mihai Ghimpu revine la șefia PL și vrea să readucă formațiunea în Parlament. Demisionarul Chirtoacă nici nu a fost prezent la ședința Consiliului Republican al PL


Fostul președinte al Parlamentului și președinte interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, revine la șefia Partidului Liberal (PL), după o pauză de aproape trei ani. Acesta i-a luat locul ex-primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a demisionat din funcție la finele lunii octombrie 2021.

Potrivit unui comunicat de presă al PL, consiliul Republican al formațiunii a decis duminică, 7 decembrie, ca Mihai Ghimpu să exercite interimatul funcției de lider până la congresul în care va fi aleasă o nouă conducere.

Dorin Chirtoacă nici nu a fost prezent la ședința Consiliului Republican al PL, potrivit unei poze postate pe pagina de Facebook a formațiunii.Totodată, Consiliul a aprobat modificări în statul Partidului și a adoptat o rezoluție cu privire la situația social-politică din R. Moldova.

Citește și: Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost ales președinte al PL pe 1 decembrie 2018, iar pe 26 octombrie 2021 a anunțat că renunță la mandatul de consilier municipal, deoarece ar fi hărțuit în continuare de organele de drept. Fostul primar este revoltat că la cârma Procuraturii Generale a ajuns Dumitru Robu, cel care a instrumentat unul dintre dosarele sale.

Citește și: Chirtoacă revine cu PRECIZĂRI în privința VIITORULUI său, după ce a anunțat că renunță la mandatul de consilier municipal și la șefia PL: „Eu îmi întrerup activitatea politică, iar în cazul în care va fi o chemarea a cetățenilor, atunci o să revin”

„Este simptomatic faptul că acei care au fost implicați în furtul miliardului, în atacuri raider și privatizări frauduloase fie sunt peste hotare unde nu au nicio grija, fie nu sunt anchetați, iar subsemnatul, care am demascat și denunțat 20 de ani la rând fărădelegi și fraude - sunt sub o anchetă absurdă de aproape 5 ani, cu sechestre aplicate, fără să fug sau să mă ascund. Așa arată justiția într-o democrație ce se pretinde a fi europeană? Sau trebuie să înțeleg că nu vrea nimeni să-și asume nicio răspundere și lucrurile merg din inerție, toți prefăcându-se a nu vedea absurditatea situației sau nici nu-i interesează?

Prin urmare, în acest moment nu văd altă cale decât ca, în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului romanesc și integrării noastre în NATO si UE”, a declarat Chirtoacă, prin intermediul unei scrisori adresată partenerilor de dezvoltare ai R. Moldova din UE și SUA.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md