10:57:34 20.04.2024
Stiri

DOC // CEC admite că există „polit-tehnologi” RUȘI la sediul de campanie al lui Dodon, dar susține că „legislația NU interzice” acest lucru. Chirtoacă: „CEC face jocul PSRM, FSB și al Rusiei. Este o INEPȚIE că acest lucru ar fi permis de lege”

Actualitate 30.10.2020 12:03 Vizualizări2280 Autor: Ziarul National
DOC // CEC admite că există „polit-tehnologi” RUȘI la sediul de campanie al lui Dodon, dar susține că „legislația NU interzice” acest lucru. Chirtoacă: „CEC face jocul PSRM, FSB și al Rusiei. Este o INEPȚIE că acest lucru ar fi permis de lege” rise.md


Comisia Electorală Centrală (CEC) admite că Igor Dodon ar fi consultat în această campanie de către „polit-tehnologi” din Federația Rusă, însă îi numește pe aceștia „consultanți electorali”. Mai mult, într-un răspuns la o sesizare adresată de candidatul Dorin Chirtoacă, CEC menționează că legislația R. Moldova ar permite contractarea „polit-tehnologilor” din străinătate.

Potrivit lui Chirtoacă, CEC „face jocul PSRM, FSB și al Rusiei”.

„CEC s-a compromis definitiv - ne spune că ofițerii FSB de la sediul PSRM sunt „consultanți electorali”. În răspunsul său, CEC face referire la niște „consultanți electorali” din străinătate, care sunt angajați în campania lui Dodon. De fapt, legea interzice asemenea practici, iar un cazul unor scrutine precedente, astfel de „polit-tehnologi” au fost identificați și expulzați.În demersul nostru, noi nu am spus nimic despre pretinși „consultanți electorali”, ci am facut referire expres la ofițeri FSB implicați în campania lui Dodon. CEC a acceptat existenta lor la sediul PSRM (mai ales că erau și poze anexate), dar i-a calificat, de la sine putere – „consultanti electorali din străinătate”, adăugând inepția că acest lucru ar fi permis de lege. CEC și-a scos masca și și-a dat arama pe față. Unde mai sunt alegerile libere și corecte?

Alegerile sunt deja fraudate. Frauda mai poate fi oprită prin vot masiv pentru Unire, pentru Europa și împotriva lui Dodon”, a declarat Chirtoacă.

Citește și: Dodon spune că nu este KREMLINOVICI și habar nu ar avea cine e Olga Grak și desantul de agenți FSB și SVR, condusă de Yuri Gudilin. Ultimul a fost surprins la balconul sediului PSRM, în momentul în care Dodon ieșea din clădire

De menționat că Igor Dodon a infirmat faptul că în campanie ar fi consultat de „polit-tehnologi” din Rusia. În schimb, candidatul „independent” a menționat că poate demonstra cu documente că unii dintre contracandidații săi ar fi apelat la consultanți din străinătate.

Citește și: VIDEO // Dodon s-a dat de gol. O filmare făcută de șeful statului ar DEMONSTRA implicarea desantului de zeci de polit-tehniologi din Rusia, inclusiv agenți FSB și SVR sub acoperire, în campania electorală

Totuși, într-un video făcut chiar de șeful statului și prezentat de RISE, se văd la sediul PSRM mai mulți „polit-tehologi” din Rusia. Aceștia au fost implicați în campania lui Ion Ceban, iar acum - și în cea a lui Igor Dodon, se arată în investigația RISE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md