04:40:59 29.01.2023
Stiri

VIDEO, FOTO // Campania „Susținem pentru că ne pasă” a ajuns în comuna Tănătarii Noi din Căușeni. 100 de persoane au primit AJUTOARE din partea A.S.I.C.S

Actualitate 11.10.2022 14:28 Vizualizări3618 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Campania „Susținem pentru că ne pasă” a ajuns în comuna Tănătarii Noi din Căușeni. 100 de persoane au primit AJUTOARE din partea A.S.I.C.S


Oamenii din mediul rural continuă să se bucure de colete cu produse alimentare de primă necesitate în cadrul campaniei „Susținem pentru că ne pasă”. Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a livrat câte 100 de cutii în comuna Ghiduleni și satul Otac din Rezina.

De asemenea, echipa Asociației a vizitat și comuna cu cea mai mică populație din raionul Căușeni - Tănătarii Noi.

„Primăria comunei Tănătarii Noi este cea mai mică din raion. În comună avem 638 de locuitori și circa 150 dintre ei sunt social-vulnerabili: familii cu mulți copii, invalizii, pensionari. Oamenii se confruntă cu problemele reale ale timpurilor noastre: pensiile sunt mici, prețurile la toate produsele alimentare au crescut, la energie au crescut, ne mai confruntăm cu criza lemnelor. De aceea, ajutoarele oferite de dvs. sunt foarte bine-venite și vă mulțumim din suflet”, a spus Veronica Cernețchi, primarul satului Tănătarii Noi din Căușeni.

Citește și: VIDEO // „Susținem pentru că ne pasă” - campanie de CARITATE de amploare în R. Moldova. Circa 25 000 de familii nevoiașe vor primi COLETE cu produse alimentare din partea A.S.I.C.S

Un colet cu produse alimentare a primit Vladimir Gauga. Pensionarul, electrician de meserie, a fost electrocutat în timpul muncii, iar sechelele acelui accident le trăiește și acum. Bătrânul de 70 de ani locuiește singur și are probleme locomotorii.

„E greu, tare greu. Mă doare piciorul, mâna. Ce pot mai fac, de șezut nu putem ședea. Sunt singur, mă mai ajută primăria. Prin ogradă mai fac câte ceva. E un ajutor foarte mare și vă mulțumesc!”, a spus Vladimir.

Citește și: VIDEO // Campania „Susținem pentru că ne pasă” a ajuns la o fostă PROFESOARĂ de 92 de ani: „Mă simt ca în tinerețe. Singura diferență e că acum sunt încovoiată, dar alerg, lucrez în casă, dar și în câmp”


De ajutor a beneficiat și familia Marginean. Ludmila lucrează educatoare la grădinița din sat și crește patru copii. Soțul ei e la muncă peste hotare, chiar și așa femeia recunoaște că se descurcă foarte greu.

„Soțul de opt luni e plecat. Avem patru copii. Toți trebuie îmbrăcați, e costisitor. Totul e scump. Noi, cu salariile noastre, nu reușim”, a zis Ludmila.

Menționam că de astfel de ajutoare vor beneficia cel puțin 25 de mii de familii din toată R. Moldova. Campania „Susținem pentru că ne pasă” va dura până la sfârșitul lunii martie. Bugetul estimat este de cel puțin 3 000 000 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md