03:32:17 29.01.2023
Stiri

VIDEO // „Susținem pentru că ne pasă” - campanie de CARITATE de amploare în R. Moldova. Circa 25 000 de familii nevoiașe vor primi COLETE cu produse alimentare din partea A.S.I.C.S

Actualitate 04.10.2022 11:45 Vizualizări3150 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Susținem pentru că ne pasă” - campanie de CARITATE de amploare în R. Moldova. Circa 25 000 de familii nevoiașe vor primi COLETE cu produse alimentare din partea A.S.I.C.S


Aproape 25 de mii de familii nevoiașe din R. Moldova vor primi un ajutor din partea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), în cadrul unei ample campanii de caritate. Oamenii vor primi câte un colet plin cu produse alimentare.

Campania „Susținem pentru că ne pasă” a început astăzi și se va încheia la sfârșitul lunii martie. Bugetul estimat al campaniei este de cel puțin trei milioane de lei.

Primii care au beneficiat de ajutor au fost vârstnicii și persoanele nevoiașe din satele Codreanca și Lupa-Recea, raionul Strășeni. În cutiile distribuite, oamenii au găsit ulei, paste făinoase, zahăr și multe alte produse.
Președintele Consiliului Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Alexandru Gîscă, susține că până pe 31 martie 2023 campania va fi desfășurată în 250 de sate din R. Moldova. „În fiecare localitate vom livra câte 100 de colete cu produse alimentare de primă necesitate. Localitățile au fost selectate în mod aleatoriu, cu ajutorul unui soft specializat. Au fost încărcate în sistem toate satele din republică și prin tragere la sorți au fost selectate 250. Bugetul estimat al campaniei este de cel puțin trei milioane de lei. Depinde și de prețul produselor, pentru că el se schimbă. Credem că suma va fi și mai mare”, a precizat președintele A.S.I.C.S pentru Jurnal Tv.

Primele colete distribuite în cadrul campaniei Susținem pentru că ne pasă” au fost duse în fața Primăriei din comuna Codreanca, iar de acolo au ajuns la destinație.

O bătrână a povestit în ce stare deplorabilă se află. Feciorul ei are grad de invaliditate, după ce a nimerit într-un grav accident. Zi de zi, femeia îi poartă grija.

A venit să primească o cutie cu produse și o tânără mamă. Zice că are acasă doi copii și îi vine greu să-i crească.

Din cele 100 de colete primite, 70 vor fi repartizate în Codreanca, iar 30 vor ajunge în satul Lupa-Recea. Autoritățile locale afirmă că au selectat cu mare grijă persoanele care vor primi acest ajutor.

„Vor fi repartizate persoanelor date de la Primăria Codreanca. Persoanele care nu vor avea posibilitatea să le ridice le vom livra acasă”, a dat asigurări primarul de Codreanca, Mihai Cotelea.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md